Organisatie

meemoo

Over meemoo

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo zijn schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor meer dan 170 organisaties en ontsluiten we het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van adviesvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit ruim 65 medewerkers en is gevestigd in Gent.

Functieomschrijving

Betaalde stages (BIS-contract) ontsluitingsplatformen

Wil jij je heroriënteren of heb je net je diploma op zak én wil je bakken ervaring opdoen in het werkveld? Dat treft! Bij meemoo zoeken we meerdere stagiair(e)s om het redactie- en communicatieteam van onze platformen tijdelijk te versterken. Onze collega’s zorgen voor een professionele en persoonlijke begeleiding binnen een ervaren ploeg.

Heb je een passie voor cultuur, erfgoed of onderwijs én minstens een professionele of academische bachelor op zak? Heb je daarbovenop oog voor detail, een proactieve aanpak en ben je georganiseerd? Dan hebben we vast ook een plek voor jou! Affiniteit met onderwijs, marketing-communicatie of (kunst)geschiedenis is een plus.

Meemoo biedt twee soorten stages aan:

als medewerker marketing & communicatie van onze platformen

 • leer je op korte termijn heel veel bij over de verschillende aspecten van marketing en communicatie voor onze ontsluitingsplatformen Het Archief voor Onderwijs, hetarchief.be en artinflanders.be.
 • proef je van een breed takenpakket: van copywriting en redactie, over webpublicatie, nieuwsbrieven maken, Google Advertising tot socialmedia- en communicatieplannen opmaken en meedenken over gebruikerscommunicatie.
 • zet je je kennis van het Nederlands om in kostbare praktijkervaring. Je haalt je deadlines en trekt op tijd aan de bel als je vragen hebt.
 • doe je onderzoek naar doelgroepen en kanalen, via analyses, deskresearch en bevragingen.
 • zet je je sterktes ook in om je collega’s te ondersteunen bij kleinere opdrachten binnen de algemene marketing- en communicatiewerking.

als redactiemedewerker van Het Archief voor Onderwijs

 • zet je je passie voor het onderwijs in om audiovisuele fragmenten tekstueel te verrijken, te redigeren en erfgoed mee inzetbaar te maken in de klas.
 • ben je verantwoordelijk voor de uitbouw van ons aanbod aan audiovisueel materiaal, en voorzie je dit materiaal van de correcte metadata. Zo blijft ons aanbod vlot vindbaar voor onze leerkrachten en leerlingen.
 • mag je professioneel tv kijken, kom je alles te weten over metadata, leer je naar welk materiaal leerkrachten op zoek zijn en stap je ons kantoor buiten als een volleerd corrector.

Profiel

-

Aanbod

Wat bieden wij?

Je komt terecht in een jonge, ambitieuze organisatie die de carrière van heel wat getalenteerde stagiair(e)s met BIS-contract[1] lanceerde. Bij meemoo schakelen we snel, maar we drinken ook al eens graag een aperitief na het werk in onze zonnige tuin.

Bovendien:

 • betekent een BIS-baan of beroepsinlevingsstage bij meemoo een voltijdse en betaalde stage van zes maanden met startdatum op 15 mei 2023 voor de stage als medewerker marketing en communicatie en met startdatum op 1 juni 2023 voor de stage als redactiemedewerker van Het Archief voor Onderwijs.
 • krijg je de kans om op korte termijn heel veel ervaring op te doen, interessante contacten te leggen in de erfgoedsector en een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven.
 • ontvang je naast je stagevergoeding ook extralegale voordelen en een vergoeding voor je verplaatsingskosten.


[1] BIS staat voor Beroeps Inlevings Stage en geeft de mogelijkheid om als kandidaat een betaalde stage te lopen in een onderneming. Een beroepsinlevingsovereenkomst is geen arbeidsovereenkomst, maar een opleidingscontract waarbij er vaardigheden en competenties aangeleerd worden op de werkvloer. Op deze manier kan een stagiair met een BIS-contract relevante praktijkervaring opdoen die hem, haar of hen in staat stelt zich beter te positioneren op de arbeidsmarkt.

https://www.vdab.be/opleidingen/beroepsinlevingsovereenkomst

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen