Organisatie

De Reactor

De Reactor is een groeiend en levendig digitaal platform voor kwaliteitsvolle literaire kritiek, bedoeld voor een breed lezerspubliek. Het platform geeft het woord aan Vlaamse en Nederlandse critici van verschillende generaties, met verschillende achtergronden en met verschillende opvattingen over literatuur en kritiek. Kijk op http://www.dereactor.org. Het bestuur en de redactie van De Reactor treden kandidaten met een beperking zoveel mogelijk tegemoet, door online te vergaderen of op een (rolstoel)toegankelijke locatie.

Functieomschrijving

Algemeen:

Als bestuurslid ben je medeverantwoordelijk voor de inhoudelijke hoofdlijnen van het programma en zet je mede de financiële lijnen uit. We zoeken twee nieuwe bestuursleden; van een van de twee kandidaten hopen we dat die kan doorgroeien tot voorzitter op korte termijn.
Hoofdtaken

- Je vergadert enkele keren per jaar met bestuur en/of redactie over de onderwerpen die spelen. Belangrijke punten op dit moment: diversiteit en inclusiviteit, nieuwe publicatieformats en zichtbaarheid via de sociale media.


- Je schrijft mee aan subsidie- en beursaanvragen.


- Je bent betrokken bij evenementen, waaronder onze Dag van de Literatuurkritiek en workshops.


- Je hebt contact met partners van De Reactor en met de redactie.


De functie is onbezoldigd, maar is vrij in te vullen en vraagt niet bijzonder veel tijd. Interesse? Stuur dan een motivatie naar secretaris Geert Vandermeersche via bestuur@dereactor.org. We ontvangen je kandidaatstelling graag voor 30 november.

Profiel

Functie-eisen:

- Je hebt een grote liefde voor literatuur en literatuurkritiek;

- Je hebt affiniteit met en bij voorkeur ervaring met bestuurswerk in de cultuursector;
- Je kunt zelfstandig werken;
- Je toont initiatief;

- Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.Aanbod

Wij bieden:

- De kans om professionele ervaring op te doen bij een onafhankelijk, zich vernieuwend en snel groeiend Vlaams-Nederlands recensieplatform;

- Een prettige en open omgeving waar je mening en visie zeer op prijs worden gesteld;

- Een netwerk in het speelveld van de Nederlandstalige literatuur.

Solliciteren

Interesse? Stuur dan een motivatie naar secretaris Geert Vandermeersche via bestuur@dereactor.org. We ontvangen je kandidaatstelling graag voor 30 november.

Reageren voor: 30/11/2021
Solliciteren

Interesse? Stuur dan een motivatie naar secretaris Geert Vandermeersche via bestuur@dereactor.org. We ontvangen je kandidaatstelling graag voor 30 november.

Reageren voor: 30/11/2021
Categorie
Andere
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Andere