Organisatie

Fietsersbond vzw

Wil jij de grootste fietsorganisatie van Vlaanderen en Brussel komen versterken?

Omdat fietsen gezond is, beter voor het milieu, voor het klimaat en voor onze economie, willen we zoveel mogelijk mensen op de fiets. Dat vraagt een volgehouden, langetermijnaanpak en daar hebben we jouw hulp, passie, inzichten of ervaringen bij nodig.

Over de Fietsersbond

De Fietsersbond is dé belangenbehartiger van alle fietsers in Vlaanderen en Brussel. Met 23.000 leden en 1200 vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor veilig fietsen, voor een echt fietsklimaat. We voeren acties, lobbyen voor beter fietsbeleid, auditen de kwaliteit van de fietsroutes (Meetfiets) en willen meer op de fiets helpen (Bike to Work project, Cycle Friendly Employer label).


Functieomschrijving

Om ons Bestuur te versterken zijn we op zoek naar mensen die met hun kennis, inzichten of ervaring mee onze droom willen realiseren: meer mensen op de fiets en een veilige fietsomgeving voor iedereen.

Profiel

  • Je bent gedreven om samen onze droom te realiseren.

  • Je wil graag mee het beleid van de Fietsersbond verder uitwerken.

  • Je kan goed communiceren/overleggen in het Nederlands

  • Je bent één of twee avonden per maand beschikbaar

  • Specifieke domeinexpertise is niet noodzakelijk, maar je hebt een passie voor fietsen, je weet mensen te overtuigen of je helpt graag mee met de werking van een organisatie te verbeteren

Aanbod

Een fijne organisatie met enthousiaste medewerkers en een geëngageerd bestuur.

Het Bestuur bestaat uit 6 leden die hun mandaat als vrijwilliger uitvoeren. Je kunt er je inzichten kwijt, ons inspireren en we streven zoveel mogelijk naar consensus bij beslissingen. We vergaderen 8-10 keer per jaar, afwisselend online 20 - 22 u. en live 18.30 - 21 u. in de kantoren van de Fietsersbond (op wandelafstand van Brussel Centraal). Tijdens die vergaderingen volgen we de werking van de Fietsersbond op en zetten we de toekomstige koers uit. Wil je graag al eens een vergadering volgen, gewoon om te proeven? Dat kan ook!

Categorie
Andere
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest