Organisatie

Arktos vzw

ARKTOS vzw en Groep Intro organiseren de zomerschool Leuven editie ’23 in samenwerking met Stad Leuven en partnerorganisaties. De zomerschool is een breed versterkend project voor 200 jongeren ((ex-)OKAN en transbaso-jongeren tussen 11 en 18 jaar oud).

Want het kan wél!

Functieomschrijving

Als vrijwilliger begeleidt je jongeren (11-18 jaar) tijdens workshops (van externe partners), met veel aandacht voor talentversterking, taalcoaching, welzijn en sociale vaardigheden.

Samen met een co-begeleider heb je jouw eigen groep waarmee je telkens de dag start en afrondt. Jullie kunnen zelf vormgeven aan enkele vrije momenten aan de hand van een Arktos-draaiboek en jullie eigen talenten, ervaringen en interesses.

Profiel

Het gewenste profiel zijn leerkrachten (-in opleiding/op pensioen), leerlingbegeleiders, ondersteuners, psychologen, pedagogen, jeugdwerkers, maatschappelijk werkers, sport- en speelpleinmonitoren... iedereen met een warm hart voor de zomerschool en met ervaring in het begeleiden van kinderen/jongeren.


Voorwaarden:
- ouder dan 18 jaar
- uittreksel strafregister type 2

Beschikbaarheid wordt verwacht op:

Zomerschool: (bij voorkeur ben je beide weken beschikbaar)
- Op maandag 14/8 t.e.m. vrijdag 18/8/2023
en/ of
- Op maandag 21/8 t.e.m. vrijdag 25/8/2023
telkens van 8u30 tot 16u30

Voorbereidingsmomenten met de vrijwilligersploeg:
- dinsdag 4/7/23 (avond)
- woensdag 9/8/23 (hele dag)
- donderdag 10/8/23 (hele dag)

Aanbod

Je komt terecht in een enthousiaste vrijwilligersploeg en kan werken met een fijne doelgroep. We bieden je een leerrijke ervaring aan en een professioneel vormingsaanbod dat je nadien kan meenemen naar je eigen werk- of studiecontext. Verder krijg je ook een vrijwilligersvergoeding en ben je verzekerd.

Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Vlaams-Brabant