Organisatie

Broei vzw

Broei is een non-profit organisatie die een tijdelijke invulling organiseert voor jongeren. Laatste drie edities zijn doorgegaan in een historisch gebouw in het hartje van Gent, het Duivelsteen. Dit jaar verhuizen we naar een oude loods in de wijk Sluizeken - Tolhuis - Ham in het kader van Ghent European Youth Capital. Van mei tot oktober biedt Broei ruimte, materiaal en ondersteuning aan een groep van 30-tal jongeren & jongerenorganisaties en hun activiteiten.

Onze missie is om een open huis te creëren waar jongeren hun passies kunnen ontdekken, ontwikkelen en verkennen door middel van een verscheidenheid aan evenementen en activiteiten, zoals workshops, exposities, concerten, open labs, coaching, lezingen - of gewoon een veilige plek om elkaar te ontmoeten en te discussiëren.


Bar Broei vormt het kloppend hart van Broei, en is naast een vaste verzamelplek voor vele jongeren ook de plaats waar vele evenementen en activiteiten plaatsvinden.

Op de nieuwe locatie willen we in de bar ook wekelijks één gezond gerecht aanbieden. We zien het eetgedeelte van Bar Broei evolueren van dit wekelijks gerecht naar een sociaal, verbindend eetcafé. Hiervoor dienden we volgend project in bij Wijkbudget Sluizeken - Tolhuis - Ham, waarover uitslag in juni 2023:

https://participatie.stad.gent/nl-BE/ideas/dinner-together-is-better

Hiervoor wordt een bar/keukenverantwoordelijke gezocht die het eetgedeelte op zich neemt en waarmee je in tandem de bar mee samen organiseert.

Voor de realisatie van de 4e editie van BROEI zoeken we voor de periode van 01/03/2023 tot uiterlijk 30/11/2023, een deeltijdse barverantwoordelijke (m/v/x) die de drijvende kracht én het gezicht achter Bar Broei vormt.

Indien je graag ook de vrijwilligerswerking op je neemt, kunnen we 3.5/5 VTE aanbieden.

Functieomschrijving

Je bent in de eerste plaats de verantwoordelijke van de bar: je leidt de bar, volgt de bestellingen op, en werkt zelf mee achter de bar. Je gaat op zoek naar barpersoneel, vrijwilligers en studenten die achter de bar willen meewerken en bent proactief als het gaat over zoeken en betrekken van activiteiten en evenementen die kunnen doorgaan in de bar.

Je werkt in tandem met de bar/keukenverantwoordelijke en verdeelt gemeenschappelijke taken onderling zoals personeel, shiften, bestellingen, permanentie en aanwezigheid,...

Broei bevindt zich nog altijd in een experimentele fase en je denkt graag met het team mee over het grotere plaatje: de missie, visie en strategie.

Je bent een echte teamspeler die zich als een vis in het water voelt tussen enerzijds de vele (jongere) bezoekers, en anderzijds de diverse community van vaste organisaties die BROEI als uitvalsbasis hebben. Tegelijk kan je echter ook zelfstandig werken en de bar als jouw eigen schip door wilde wateren leiden!

En je hebt bovenal gewoon enorm veel goesting!


BAR 3/5

 • Je fungeert verantwoordelijke voor de bar: je draagt een gedeelde verantwoordelijk over de bar (samen met bar/keukenverantwoordelijke) en hebt de eindverantwoordelijkheid van het bargedeelte van Bar Broei en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt.

 • Je staat in voor de bestellingen, boodschappen, inventaris, en stock. Je hebt contact met verschillende leveranciers en denkt mee na over het aanbod.

 • Je stelt de planning op van het barpersoneel: je zorgt voor de opvolging van hun contracten

en staat in voor de zoektocht, opleiding en begeleiding van studenten en vrijwilligers.

 • Je bent vaak het gezicht en eerste aanspreekpunt van Broei: je treedt op als een goede host en stuurt bezoekers door indien nodig.

 • Je denkt en werkt waar mogelijk mee aan verschillende activiteiten en evenementen om van bar broei een echte ontmoetingsplek te maken.

 • Je helpt de productiemedewerker(s)een handje bij de technische opbouw en afbraak (sound & light).

 • Indien nodig ondersteun je het team op gebied van algemene administratie, subsidies, programmatie,....

 • Je zorgt voor de algemene netheid van de bar, zaal, en sanitair.


OPTIE: VRIJWILLIGERS 0,5/5

 • Je fungeert verantwoordelijke en eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers: organiseert eerste kennismaking met Broei, detecteert noden en behoeften van de vrijwilligers,...

 • Je bent de brugfiguur tussen het team en vrijwilligers: je verzamelt interessante taken die de vrijwilligers op zich kunnen nemen, zorgt dat shiften ingevuld worden op grotere events, dat alles duidelijk gecommuniceerd wordt naar de vrijwilligers,...

 • Je organiseert informele (kennismakings)momenten en formele meetups om de vrijwilligers samen te brengen

 • Je werkt aanbodgericht: je matcht de persoonlijke interesses van vrijwilligers met het aanbod van BroeiALGEMEEN

 • Je neemt een deel van de permanentie tijdens de openingsuren van Broei op zich. Dit is een gedeelde verantwoordelijkheid met het volledige team.

 • Samen met team denk je en organiseer je mee de grotere gezamenlijke evenementen zoals de opening, Gentse Feesten en slotevenement en projecten zoals Open Stage, Behind the decks, Broei2B,...

 • Indien nodig ondersteun je het team op gebied van algemene administratie, subsidies, programmatie,...

 • De organisatie van Broei is in handen van een klein team. Je bent bereid om, indien nodig, taken van je collega's over te nemen..

Profiel

- Je hebt relevante horeca ervaring, ervaring in een verantwoordelijke rol is een meerwaarde.

- Je beschikt over een goede fysiek en bent bereid tot avond -en weekendwerk.

- Je bent klantgericht, vriendelijk, en je bent een vertrouwd gezicht voor de klanten en bezoekers.

- Je beschikt over goede sociale en leidinggevende vaardigheden om een kleine ploeg aan te sturen en te motiveren.
- Je kan probleemoplossend denken en werken.

- Je beheerst Google Suite (Gmail, Calendar, Drive, Google Word, Excell, …).

- Een flexibel uurrooster schrikt jou niet af: weekend -en avondwerk zijn geen enkel probleem voor jou.

- Je woont bij voorkeur in Gent.

- Je herkent je in de waarden, missie en visie van Broei en wilt volop mee helpen bouwen aan deze plek.

- Goede kennis van engels en/of basiskennis arabisch is een plus

Aanbod

Een deeltijds contract (ca. 24u + optie vrijwilligers: 4u) op tijdelijke basis tot en met november 2023. correcte verloning volgens de geldende barema’s PC 329.100, een heel fijn team van collega’s, en een fascinerende werkplek in een boeiende wijk van Gent.

Solliciteren

Stuur je cv, motivatiebrief en eventueel aanvullende documenten naar info@broei.be uiterst op maandag 6 februari. Daarna worden enkele kandidaten weerhouden voor een gesprek tussen 10 - 13 februari 2022. Geef zeker ook aan of je het takenpakket van de vrijwilligerswerking ook op jou wilt nemen.

Voor deze vacature kan je ook kiezen om in tandem solliciteren met een kennis, vriend(in), ex-collega,... waarmee je graag samenwerkt voor de andere vacature van bar/keukenverantwoordelijke, het eetgedeelte van de bar!

Voor meer info en vragen over het takenpakket, kan je mailen naar bar@broei.be.

Reageren voor: 07/02/2023
Solliciteren

Stuur je cv, motivatiebrief en eventueel aanvullende documenten naar info@broei.be uiterst op maandag 6 februari. Daarna worden enkele kandidaten weerhouden voor een gesprek tussen 10 - 13 februari 2022. Geef zeker ook aan of je het takenpakket van de vrijwilligerswerking ook op jou wilt nemen.

Voor deze vacature kan je ook kiezen om in tandem solliciteren met een kennis, vriend(in), ex-collega,... waarmee je graag samenwerkt voor de andere vacature van bar/keukenverantwoordelijke, het eetgedeelte van de bar!

Voor meer info en vragen over het takenpakket, kan je mailen naar bar@broei.be.

Reageren voor: 07/02/2023
Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen