Organisatie

NTGent

NTGent is een stadstheater dat een divers publiek wil bevragen, motiveren en in beweging brengen. Het doet dit door spraakmakende producties te maken en te presenteren en theater in te zetten voor maatschappelijk debat.  

Onze thuisbasis is Gent. Als open en reizend gezelschap willen we met onze producties de wereld binnenbrengen (in Gent) en ze tonen (aan de wereld). We willen een toonaangevende rol spelen in het Vlaamse en internationale podiumkunstenlandschap. We zijn een open huis, toegankelijk voor iedereen.

Hetstadstheaterdat ons interesseert, staat tussen traditie en utopie. Het blijft niet op het podium waarop het werd ingestudeerd, maar gaat internationaal op tournee. En het brengt de wereldvraagstukken naar de stad. We bieden een podium aan acteurs en niet-professionele spelers, van verschillende nationaliteiten en talen. We maken onze toneelstukken samen: samen met alle betrokkenen, samen met het publiek, in een constante wisselwerking met de maatschappij. We zijn immers niet alleen geïnteresseerd in de canon van de klassieke theaterliteratuur, maar vooral in de wereld waarin we leven.

Functieomschrijving

Als specialist op het vlak van audiotechniek sta je mee in voor de creatie en realisatie van (nieuwe) producties en het touren ervan in een internationale context.

Je stuurt van bepaalde producties de opbouw en het verloop van de voorstelling aan voor wat het audioluik ervan betreft, wat maakt dat je op dat moment een sleutelrol speelt in de technische realisatie ervan.

Profiel

Als professional beschik je over een uitgebreide vakkennis op het vlak van audiotechniek, hetzij gebaseerd op opleiding aangevuld met verdere bekwaming, hetzij door minimum 3 jaar relevante praktijkervaring in de podiumsector (of gelijkwaardig).

Je bent vertrouwd met audio-systeemtechniek en hebt een grondige parate kennis van digitale mixing, draadloze (audio) systemen en digitale netwerken en protocollen (o.a. Dante hardware en software).

De wereld van de (digitale) audio is voor jou een speeltuin met oneindige mogelijkheden tot verdere exploratie, dus je volgt er sowieso alle evoluties en bent leergierig naar nieuwe technieken in de professionele AV markt.

Je hebt ervaring met en een gedegen kennis van een groot aantal gangbare software-toepassingen, zowel vakspecifiek (Ableton, Qlab, ..) als op het vlak van internet en office (Microsoft Office, ..).

Kennis van en interesse in videotechniek is een pluspunt.

Je hebt bij voorkeur ook ervaring met het creëren van en touren met grote – en vanuit theatertechnisch oogpunt complexe - producties, idealiter in een internationale context.

Je hebt ervaring (bij voorkeur) en/of (in ieder geval) voeling met een creatief bedrijf en je voelt je comfortabel in de omgang met artiesten, regisseurs, productiemedewerkers en technici.

Je bent op de hoogte van de veiligheidsnormen/-procedures en de geldende reglementeringen en je bent in staat om veilig te werken, zonder jezelf en/of jouw collega’s in gevaar te brengen.

Je communiceert vlot in het Nederlands en het Engels.

Je bent een teamspeler en schrikt er niet voor terug om in een grotere organisatie te functioneren.

Je bent stressbestendig en in staat om uitstekend te presteren onder (tijds)druk.

Je bent flexibel; avond- en weekendwerk is voor jou (vanzelfsprekend) geen probleem.

Je bent houder van een rijbewijs B.

Zo je iemand bent die hard, gedreven, toegewijd, nauwkeurig en oplossingsgericht kan werken en daar terzelfdertijd zichtbaar genoegen kan aan beleven, dan heb je bij ons een streepje voor.

Aanbod

Een uitdagende job met ruimte voor eigen inbreng en een fijne werksfeer binnen een hecht team dat werkt in een ambitieus en internationaal huis.

NTGent biedt een voltijds contract van onbepaalde duur aan. NTGent volgt de CAO van de podiumkunsten voor het salarisniveau (PC304), aangevuld met een pakket extralegale voordelen.  

Voor de functie van audiotechnicus biedt NTGent het barema B aan.

Categorie
Techniek en productie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen