Deeltijds Tijdelijk


Organisatie
RITCS (Erasmushogeschool Brussel)
Het RITCS -Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound biedt als Brusselse School of Arts professionele en academische opleidingen aan in podium- en audiovisuele kunsten. We begeleiden toekomstige makers binnen de richtingen Radio, Regie, Cinematografie, Schrijven, Sound Design, Montage, Animatiefilm, Drama (Regie en Spel) en Podiumtechnieken bij het vinden van een eigen artistieke taal en universum. Dit gaat gepaard met het aanscherpen van de eigen techniciteit en ambachtelijkheid, het aanwakkeren van een onderzoekende en kritische houding, en het vermogen zich te verbinden met de Brusselse én internationale context.
Functie
RITCS/ School of Arts, creëert de mogelijkheid om een onderzoek te verrichten met het oog op het behalen van een Doctoraat in de Kunsten. Het onderwerp daarvan is niet specifiek, maar wel bepaald door de eigenheid van het RITCS als onderzoeksomgeving, d.w.z. de domeinen Audiovisuele Kunsten en Dramatische Kunsten.

Betreft 3 vacatures RITCS/2020/OP/07, RITCS/2020/OP/08, RITCS/2020/OP/09.

De selectie gebeurt aan de hand van een dossier dat volgende elementen bevat:
1. onderzoeksvragen
2. onderzoeksmethodiek
3. ‘state of the art’ van het onderzoeksterrein
Deze aspecten dienen elementair uitgewerkt te zijn.
4. een motivering van de keuze voor het RITCS als onderzoeksomgeving
5. een voorlopige toezegging van een promotor (die bij voorkeur een RITCS-VUB-dubbelmandaat heeft: RITCS-docent + 10% ZAP aan de VUB).
De kandidaat is bereid om zich, in het kader van haar/zijn onderzoek, waar mogelijk in te schakelen in de opleidingen van het RITCS, en over haar/zijn onderzoek en de evoluties daarvan uitgebreid met collega’s en studenten te communiceren.

Binnen onze organisatie bieden we je graag een boeiende en afwisselende functie waarin je vertrouwen, autonomie en flexibiliteit krijgt om je job zinvol uit te bouwen en jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We geloven sterk in vrijheid en openheid en zetten in op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Deze waarden zijn verankerd in onze missie en visie en worden weerspiegeld binnen de hele hogeschool. We verwachten van toekomstige collega’s dat ze onze missie, visie en waarden onderschrijven.
Profiel
Toelatingsvoorwaarden:
Je behaalde een diploma van Master (of hiermee gelijkgesteld) bij voorkeur een diploma van Master in de Audiovisuele of Dramatische Kunsten of minimum 15 jaar bewezen nuttige beroepservaring buiten het onderwijs. Op het ogenblik van de indiensttreding moet de kandidaat voldoen aan de bepaling van Artikel V. 148 of artikel V. 149 $2 van de Codex Hoger Onderwijs.

Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving.

Jouw profiel:
• Zelfstandig - je bepaalt zelf je onderzoeksplanning en de uitvoering daarvan, in overleg met je promotor en je begeleidingscommissie
• Resultaatsgericht - je onderzoek heeft als einddoel een artistieke prestatie, die gepaard gaat met een discursief luik waarvan je de vorm zelf bepaalt
• Leergierig - je bent nieuwsgierig naar alle denkbare ontwikkelingen op je onderzoeksterrein
• Ervaring – bij voorkeur ruime professionele artistieke ervaring in de audiovisuele kunsten
• Initiatief nemen - je neemt initiatief om je (tussentijdse) onderzoeksresultaten én de mogelijke twijfels hieromtrent te delen met collega’s, studenten en andere geïnteresseerden binnen of buiten het RITCS
• Kritisch - je staat kritisch tegenover de vanzelfsprekendheden die, als traditie én als actuele consensus, heersen op je artistiek onderzoeksterrein
Aanbod
Wij bieden:
• Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 508, volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.
• Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.
• Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling
• Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding
• Lerarenkaart – met een heleboel voordelen
• Lunchpauze – je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad
• Brussel –een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt

Concreet:
• Functie: Statutair tijdelijk vacant
• Departement: RITCS
• Aard tewerkstelling: Assistent AOA
• Vereist niveau: Diploma van Master (of hiermee gelijkgesteld) of minimum 15 jaar bewezen nuttige beroepservaring buiten het onderwijs
• Volume: 50% - Niet opsplitsbaar
• Onderwijstaal: Nederlands
• Duur: vanaf 16/09/2019 tot en met 30/09/2021
• Afsluitdatum: 4/09/2019
Solliciteren
Contactpersoon: Klaas Tindemans
Reageren voor: 04/09/2019

Overtuigd? Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be. Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze vacature. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail. Op 4/09/2019 wordt de vacature afgesloten. In de dagen daarop screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe. Als deze voldoende matchen met de vacature, word je uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Vragen? Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met Klaas Tindemans Coördinator Onderzoek,te bereiken via email klaas.tindemans@ehb.be. Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be.