Profiel

\ Je bent in het bezit van een universitair diploma Archivistiek: Erfgoed- en Hedendaags Documentbeheer of hebt aantoonbare relevante werkervaring.\ Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, je kan sociale situaties goed inschatten en werkt participatief oplossingen uit.

\ Je kan zelfstandig werken maar ook in team en je bent een goede planner.
\ Je hebt zin voor initiatief, bent resultaatgericht en pakt problemen aan.


\ Je kan via analytisch denken werkbare processen uittekenen.


\ Je kan vlot omgaan met computertoepassingen en je bent bereid je in te werken in de technische aspecten van databanken, websites en platformen, hierbij ondersteund door collega’s binnen en buiten de organisatie.Organisatie

Histories vzw

2800 Mechelen

Aanbod

\ Je werkt mee aan de uitbouw van een nieuwe organisatie die een centrale positie inneemt in de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen.\ Je komt terecht in een participatieve en inclusieve organisatie met een ervaren team. Er is een professioneel begeleidingskader dat inzet op jouw begeleiding.\ Je werkt in een historisch pand in het centrum van Mechelen, maar een deel van het werk kan je ook van thuis uit doen.\ We bieden (maximaal) 6 maanden een overeenkomst aan voor een voltijdse beroepsinlevingsstage (37u30/week). De financiële vergoeding bedraagt 796,90 euro per maand aangevuld met een sociaal abonnement voor woonwerkverkeer.

\ Je krijgt de kans om een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven door je competenties te ontwikkelen, een breed netwerk uit te bouwen en al doende te leren hoe een privaatrechtelijke organisatie met geërfd archief en huidige informatiestromen omgaat.Functieomschrijving

Histories is dé dienstverlenende erfgoedorganisatie voor erfgoedvrijwilligers. Wij
ondersteunen heemkundigen, genealogen, traditiedragers, metaaldetectoristen en
andere mensen en organisaties die vanuit passie zorg dragen voor cultureel erfgoed.

Als fusieorganisatie heeft Histories een dubbele uitdaging op het vlak van informatiebeheer. Ten eerste erfden we het archief van onze voorlopers. Hoe gaan we hiermee om? Wat bewaren we, wat herbestemmen we eventueel en hoe organiseren we de verhuis van die documenten op een efficiënte manier? Ten tweede werken we volop aan een digitale archiveringsstrategie voor onze nieuwe documenten en beelden. Hoe zorgen we ervoor dat die informatie goed beschreven wordt en toegankelijk blijft? Zijn dit vragen waar je graag mee een antwoord op wil bieden? Dan is een beroepsinlevingsstage bij Histories misschien iets voor jou.


Gedurende een half jaar kan je je vaardigheden als archivaris verder ontplooien en
concrete ervaring opdoen die jouw kans op een job in de cultureel-erfgoedsector
versterkt. Als voltijds medewerker werk je mee een beleid uit voor archief- en
documentbeheer, het bepalen van bewaarstrategieën voor analoog en digitaal archief,
het opmaken van een archievenoverzicht, het inventariseren van het historisch archief en de verhuis naar een nieuwe bewaarplaats. Daarnaast maak je ook kennis met andere
initiatieven binnen Histories.

Solliciteren

Stuur ten laatste op 21 juli 2020 je cv en motivatiebrief per e-mail naar vacature@historiesvzw.be met een duidelijke vermelding van ‘kandidatuur archiefmedewerker’. Het is belangrijk dat je in deze brief duidelijk maakt wat jouw verwachtingen zijn van de stage, welke vaardigheden je wil inzetten en hoe deze stage past in jouw loopbaanontwikkeling. 

Op basis van deze motivatie en het curriculum vitae, wordt een eerste selectie gemaakt. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een digitaal gesprek op 29 juli 2020. In de week voorafgaand aan het gesprek maken ze ook een thuisopdracht die moet ingediend worden vóór 26 juli 2020.

Indien je nog vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met info@historiesvzw.be. Meer informatie over Histories kan je vinden op www.historiesvzw.be.

Reageren voor: 21/07/2020
Categorie
Andere
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen