Organisatie

DE SINGEL

DE SINGEL is een gastvrij kunstenhuis, een ontmoetingsplek voor kunst zonder grenzen in een wereld in verandering. In een uniek gebouw en op een veelzijdige kunstsite verbindt DE SINGEL gemeenschappen met kunstenaars en kunstpraktijken van overal ter wereld. Verder bouwend op een belangwekkend artistiek verleden nodigt DE SINGEL een breed publiek uit om muziek, theater, dans en architectuur te beleven in al hun verscheidenheid en om nieuwe, eigentijdse perspectieven te ontdekken.

Functieomschrijving

DE SINGEL is op zoek naar een lichttechnicus ter tijdelijke versterking van onze theatertechnische ploeg (indiensttreding: najaar 2024). Hieronder vind je een greep uit het gevarieerde takenpakket.

-Als polyvalent technicus neem je deel aan de voorbereiding, opbouw en uitvoering en afbraak van de meest uiteenlopende voorstellingen, concerten en evenementen.

-Je denkt - samen met de eigen ploeg en de bezoekende techniekers - creatief mee na over het in- en aanpassen van voorstellingen aan onze zalen.

-Je beschikt hierbij over een lichttechnische expertise en kan flexibel optreden als aanspreekpunt.

-Je werkt mee aan het onderhouden en herstellen van de installatie en materialen, en je werkt constructief mee aan de continue uitdaging om de technische faciliteiten van DE SINGEL op een internationaal gewaardeerd niveau te houden.

Profiel

-Je beschikt over ervaring in belichting binnen de podiumkunsten.

-Je hebt een actuele kennis van de programmering, de bediening en het onderhoud van conventioneel en intelligent licht.

-Je bent vertrouwd met minstens één van de meest gangbare stuurtafels, bij voorkeur GrandMA 2 of 3, en je hebt kennis van verschillende sturingsprotocollen (dmx, Art-Net, en sACN).

-Je hebt ruime ervaring in het lezen, interpreteren en bewerken van theatertechnische plannen en technische fiches.

-Je beschikt over een goede informaticakennis en kan vlot overweg met relevante software (Google Apps, AutoCAD) en eventueel visualisers en media servers.

-Je hebt een grondige kennis van elektriciteit, kennis van elektronica is een pluspunt.

-Je bent goed op de hoogte van de reglementering en veiligheidsnormen inzake elektrische systemen. Kennis van de veiligheidsnormen voor hoogtewerk is een pluspunt.

-Je bent vertrouwd met diverse theatertechnische aspecten (lezen van technische fiches, interpreteren van theatertechnische plannen)...

-Je bent stressbestendig, en bezit uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden.

-Initiatief nemen is op je lijf geschreven en je zoekt proactief mee naar oplossingen.

-Je bent in staat om zowel autonoom als in ploeg te werken.

-Je bent flexibel en bereid tot avond- en weekendwerk.

-Je hebt een goede kennis van het Nederlands (voertaal), alsook een goede mondelinge en schriftelijke kennis van het Engels. Kennis van andere talen is een pluspunt.

-Affiniteit met de podiumkunsten algemeen en de werking van DE SINGEL is een pluspunt.

Aanbod

-Een gevarieerde functie in een kunstinstelling met internationale uitstraling.

-Een dynamische culturele werkomgeving.

-Een voltijds contract van bepaalde duur (6 maanden, met kans op verlenging), bij voorkeur vanaf augustus ‘24 tot februari ‘25.

-Verloning volgens CAO Podiumkunsten.

-Volledige dertiende maand.

-Maaltijdcheques.

-Fietsvergoeding, smartphone en abonnement.

-Groeps- en hospitalisatieverzekering.

Categorie
Techniek en productie
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen