Organisatie

Be-Part, Platform voor actuele kunst

Be-Part is een platform voor actuele beeldende kunst in Zuid-West-Vlaanderen en een internationaal laboratorium voor de creatie en presentatie van hedendaagse kunst. Gericht op actuele beeldende kunst, kent het een belangrijke plaats en aandacht toe aan de raakvlakken en interacties met andere disciplines, om zo actuele kunst voor te stellen in al zijn diversiteit en het publiek te laten kennismaken met de recente ontwikkelingen en debatten in de kunstwereld. Be-Part wil artistiek talent selecteren, ondersteunen, ontwikkelingskansen geven, presenteren en waar mogelijk internationaal lanceren. Sinds 1 juli 2018 is Be-Part een interlokale vereniging met een werking in Waregem en in Kortrijk.

Functieomschrijving

Je takenpakket is zeer gevarieerd en je werkt mee aan o.a.:

- communicatie
- publiekswerking
- administratie
- productie tentoonstellingen en evenementen

Profiel

Je bent student en op zoek naar een interessante stage in de beeldende kunstensector. Je bent gepassioneerd door hedendaagse kunst en werkt graag in een team. Je bent flexibel en vindt het niet erg om ook eens in het weekend in te springen. Je kan zowel in Kortrijk als in Waregem aanwezig zijn en bent hier ook flexibel in.

Aanbod

De stage kan zowel in het 1ste als in het 2de semester plaatsvinden, of verspreid over het volledige academiejaar. We leren je onder begeleiding de verschillende aspecten van de werking van het kunstenplatform kennen. Be-Part presenteert jaarlijks twee tentoonstellingen in Waregem en werkt ook aan verschillende tentoonstellingen in Kortrijk. Je zal gedurende de stage dus de mogelijkheid krijgen om aan meerdere projecten mee te werken.

Categorie
Andere
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
West-Vlaanderen