Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven (CAVA)
CAVA verzamelt, bewaart en beheert het erfgoed en het archief van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en van de vrijzinnig-humanistische gemeenschap in Vlaanderen en Brussel. CAVA stimuleert het onderzoek naar de geschiedenis van het vrijzinnig humanisme en van de VUB en presenteert het erfgoed door o.a. tentoonstellingen, lezingen, artikels en Facebookposts. CAVA zet daarnaast in op het borgen van het immaterieel cultureel erfgoed en de participatie van de erfgoedgemeenschappen bij de verschillende taken van CAVA. Het centrum adviseert administraties omtrent hedendaags documentbeheer en beantwoordt vragen omtrent archief- en erfgoedbeheer.
Functie
CAVA is op zoek naar een vrijwilliger om haar team te helpen bij de uitbreiding van haar vrijzinnig humanistische online bibliografie: https://www.zotero.org/groups/1889043/cavavub/items
Naast titels van boeken willen we ook graag artikels en hoofdstukken uit verzamelwerken opnemen. Door bij te dragen aan een betere ontsluiting help je studenten, geïnteresseerden en onderzoekers een stap vooruit in hun projecten.
Kan jij je een halve dag per week vrijmaken om in onze lokalen op de campus van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) te Elsene mee te helpen? Neem dan zeker contact op!
Profiel
Wij zijn op zoek naar een computervaardige en nauwkeurige werker die de Nederlandse taal goed beheerst.
Aanbod
Wij zorgen voor een vrijwilligersverzekering en voorzien een forfaitaire vrijwilligersvergoeding.
Solliciteren
Contactpersoon: Niels De Nutte
Reageren voor: 31/07/2019

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@cavavub.be of bel naar 02/629.24.34.