Wie invoert in de UiTdatabank haalt er veel UiT!

De UiTdatabank voedt meer dan 500 vrijetijdsagenda’s, niet alleen op onze eigen websites UiTinVlaanderen.be en UiTmetVlieg, maar de data stromen ook door naar de print en online agenda’s van de regionale en nationale zenders en bladen, van enkele honderden steden en gemeenten, van grote koepelorganisaties en nog vele andere partners. Dankzij de UiTdatabank kan een breed publiek zo kennismaken met de 215.000 activiteiten die jaarlijks door 28.000 organisatoren worden ingevoerd.

UiT in de media

De UiTdatabank levert data aan talrijke mediaspelers.Publiq levert de vrijetijdsdata uit de UiTdatabank aan zowat alle mediagroepen van dag-, week- en maandbladen, aan de televisie- en radiozenders van de openbare omroep en een aantal lokale TV-stations. Op die manier kunnen deze media hun surfers, lezers, luisteraars of kijkers een gedrukte of online vrijetijdsagenda aanbieden, precies op maat van hun eigen doelgroepen en zonder zelf te investeren in het verzamelen van de data.

De UiTdatabank levert data aan onder meer: Mediahuis (Het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg), Roularta (Knack, Krant van West-Vlaanderen), De Persgroep (De Morgen, DMCity, Het Laatste Nieuws, Extra Magazine), VRT (Cobra, Radio1, Radio2, MNM, Klara, Ketnet, Een), Sherpa.be, HUMO, BRUZZ, AVS,....

Showcase:

Het Nieuwsblad heeft een mooie UiTagenda geïntegreerd in zijn website. Bekijk het resultaat van de samenwerking met dit dagblad voor de uitwisseling van data uit de UiTdatabank.

 

Grote culturele en vrijetijdspartners

Tal van partners die opereren in de brede vrijetijdssector, zowel binnen als buiten het overheidsdomein van Cultuur, Jeugd en Sport, maken gebruik van de tools en services van UiTdatabank om hun online of offline agenda’s te ontwikkelen en te vullen met evenementen uit de UiTdatabank.

De meeste partners maken gebruik van de kant-en-klare agenda’s op basis van widgets, of ze gebruiken de open source code van de Culturefeed Drupal Modules of ontwikkelen een volledige integratie rechtstreeks op de Search API. Meer informatie over de tools is te vinden op documentatie.uitdatabank.be

 Bekijk hier een (niet-exhaustief) overzicht van partners & implementaties met gebruikte tool.

 

UiT in gemeenten, steden en regio’s

Meer dan 90% van de Vlaamse steden, gemeenten en regio’s wijzen hun inwoners de weg naar het vrijetijdsaanbod in hun buurt. Dat doen ze onder de noemer UiT. Zo kunnen geïnteresseerden steeds zien wat er in hun gemeente te beleven is. Om hun UiTagenda in de gemeentelijke magazines en websites te voeden doet elke UiTpartner een beroep op de UiTdatabank.

Er zijn tal van UiTgemeenten actief in de provincies Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.

UiTpartners kunnen de data in hun online en gedrukte UiTagenda snel en eenvoudig weergeven aan de hand van een SAPI, widget of exporteerbaar rapport.

 Showcases: