Vrijwilligerswerk


Organisatie
M Museum Leuven
Breng erfgoed WOI tot leven in M Museum Leuven
Functie

M Museum Leuven is op zoek naar een vrijwilliger die een passie heeft voor WOI en zijn/haar passie wil omzetten naar collectieregistratie. Dit project heeft als doel om de collectiestukken online te zetten op erfgoedplus en zo voor het grote publiek beschikbaar te maken. heb je zin om de volgende taken op je te nemen: - identificeren (waar nodig) van collectiestukken, beschrijven, meten en fotograferen van objecten; - controleren en aanvullen van bestaande (digitale) objectfiches; - invoeren van gegevens in de elektronische collectiedatabank (Adlib - vorming aangeboden door M); - waar nodig gegevens aanvullen met nieuw contextonderzoek.


Profiel

Heb je een passie voor WOI, zin in onderzoek en registratie van onze museum collectie van WOI, een hoop ervaring op te doen en samen te werken met onze registratoren -> dan ben jij de persoon die wij zoeken! Deze opdracht die loopt van november 2013 tot maart 2014 is de ideale kans om ervaring op te doen binnen een museale context. Je kennis/passie van collectieregistratie kan je in M om zetten naar praktijkervaring, wat een pluspunt is voor je CV.


Aanbod

De vrijwillige medewerker neemt waar nodig het initiatief om bijkomende opzoekingen uit te voeren i.f.v. de werkzaamheden. Hij/zij is verantwoordelijk voor de inhoudelijke correctheid van de registratie, die aan het einde van het project (maart 2014) online zal worden ontsloten via Erfgoedplus.be en blijvend voor het publiek raadpleegbaar zal zijn. Deelname aan overlegmomenten collectieregistratie, waar procedures, voortgang en begeleiding i.f.v. lopende registratieprojecten worden besproken, wordt aangemoedigd (hetzij persoonlijk indien aanwezig, hetzij via overleg met de collectieregistrator). De vrijwillige medewerkers hebben voor hun actiedomein rechtstreekse inbreng in het overleg en worden actief bij de opvolging van de werkzaamheden betrokken. Een fietsvergoeding, gratis toegang tot het museum en zoveel meer voordelen kan je ook ontdekken binnen de gevarieerde vrijwilligerswerking van M.


Solliciteren
Contactpersoon: Syd Uten
Reageren voor: 03/11/2013

Interesse? -> Neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator van M: Syd Uten - syd.uten@leuven.be -016 27 29 27