Organisatie

Muziekclub Wintercircus

Muziekclub Wintercircus vzw zoekt een technisch coördinator voor de nieuwe Gentse muziekzaal onder het oude Wintercircus. Na twee tiendaagse testperiodes (november ‘23 en maart ‘24) wordt ‘Muziekclub Wintercircus’ vanaf september ‘24 naast een podium voor live muziek ook een nieuwe arena voor nightlife. De muziekclub met een capaciteit van 500 toeschouwers wordt voornamelijk door VIERNULVIER en Democrazy, twee belangrijke stakeholders binnen de Gentse muziekscene, geprogrammeerd, aangevuld met het programma van andere organisaties.

In de nieuwe ronde zaal gebruiken we nieuwe technologieën en apparatuur om een bijzondere livebeleving te creëren. Met object based sound, 360° video en high-end licht maken we het verschil. Deze installatie zal in september 2024 gerealiseerd zijn, waarna de exploitatie echt van start gaat.

Wij zoeken een technische coördinator met liefde voor muziek die samen met ons van deze nieuwe venue een iconische plek maakt. In de aanloop naar september zal jij samen met de venue coördinator het team uitbouwen en de exploitatie voorbereiden.

Functieomschrijving

Als technisch coördinator zorg je voor een vlotte technische organisatie en stuurt de technici aan. Je zorgt er voor dat iedereen zijn/haar taken en rollen kan uitoefenen waarbij het overzicht behouden wordt en de workload wordt bewaakt. Je streeft een gedeelde verantwoordelijkheid na. Je bent technisch eindverantwoordelijk voor de realisatie en de technische kwaliteit van elk event. Je bewaakt de goede werking van de aanwezige technische installaties, staat mee in voor een goed beheer en je organiseert het verder uitbouwen van de technische mogelijkheden in de muziekclub en de hierbij horende ontwikkeling van de technici.

Je speelt een sleutelrol in de organisatie van de muziekclub en de communicatie tussen de muziekclub, Democrazy en VIERNULVIER. Samen met de venue coördinator ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van artiesten, personeel en publiek. Je combineert deze rol met hands-on werk tijdens producties of in de voorbereiding van producties.

● je kan terugvallen op een ruime podiumtechnische ervaring en beschikt over een brede kennis van live licht, geluid en/of video

● Je wil meebouwen aan een concertbeleving van morgen. Met nieuwe technologieën en inzichten zoals object based mixing.

● je hebt grote affiniteit met muziek en nightlife

● je hebt ervaring in het aansturen van een team en doet dit bijzonder graag

● je werkt verbindend en faciliteert waar nodig

● je bent daadkrachtig, behoudt het overzicht en werkt gestructureerd

● je hebt een kritische geest en durft zaken in vraag stellen

● je hebt kennis van elektriciteit

● je hebt een grote zin voor verantwoordelijkheid

● je bent een teamspeler, maar kan perfect autonoom werken en knopen doorhakken

● je kunt flexibel werken, avondwerk of werken in weekends en tijdens schoolvakanties is geen probleem

● je hebt kennis van regelgeving omtrent exploitatie van een publieke inrichting

● je spreekt vlot Nederlands en Engels. Frans is een pluspunt.

● een rijbewijs B is een pluspunt

Profiel

De muziekclub Wintercircus wil een zeer divers muziekprogramma presenteren. Concerten, festivals, residenties en nightlife van een hoogstaande kwaliteit staan centraal. Het team van de muziekclub werkt zelfstandig maar kan steunen op de expertise en ervaring van VIERNULVIER en Democrazy.

Voor de dagelijkse, operationele werking zoeken we een verbindende, geëngageerde technisch coördinator in een voltijds contract van onbepaalde duur. Samen met de venue coördinator sta je in voor de exploitatie van de muziekclub Wintercircus, geruggensteund door een klein team van techniekers en zaalverantwoordelijken.

Aanbod

● een voltijds contract (38u) van onbepaalde duur.

● een afwisselende job in een dynamische, culturele omgeving.

● open werksfeer met ruimte voor initiatief.

● een flexibele en duurzame context.

● verloning volgens barema PC 304 - podiumkunsten.

● interne opleiding en mogelijkheid tot externe opleidingen i.h.k.v. de job.

● begeleiding en ondersteuning door de stichtende leden van de vzw Muziekclub Wintercircus, met name Kunstencentrum VIERNULVIER en Democrazy

Categorie
Techniek en productie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen