Organisatie

STUK kunstencentrum

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. We bieden ook een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk.


Functieomschrijving

Artefact is het jaarlijkse hedendaagse kunstenfestival in STUK met een spannende expo, performances, optredens, lezingen en workshops. Het festival verwelkomt jaarlijks ongeveer 15.000 mensen. Om ook tijdens Artefact 2023 (16 februari - 5 maart 2023) onze bezoekers de best mogelijke ervaring te geven, zoeken we een gedreven stagiair publiekswerking en gidsencoördinatie.

De stage start midden november en loopt tot en met 10 maart. Tijdens die periode werk je minstens 3 dagen per week in STUK. In de drukke momenten voor, tijdens en vlak na het festival ligt de frequentie hoger.

Onder begeleiding van de publieksmedewerker / gidsencoördinator werk je mee aan het vertalen van de Artefact-tentoonstelling naar verschillende doelgroepen. Dat omvat o.a. inhoudelijk inwerken in de tentoonstelling, uitwerken van rondleidingen en lesmappen voor bezoekende scholen, inboeken en opvolgen van rondleidingen, ondersteunen van gidsen, zelf gidsen voor diverse doelgroepen, groepen verwelkomen, een onthaalfunctie vervullen en workshops geven.


Profiel

  • Je hebt een affiniteit met hedendaagse beeldende kunst en de programmatie Beeld van STUK
  • Je schrijft en spreekt zeer goed Nederlands & Engels
  • Je bent accuraat, punctueel, sensitief en communicatief
  • Je bent proactief en kan zelfstandig werken binnen deadlines
  • Je kan goed functioneren in een (festival)ploeg
  • Het hebben van een netwerk in Leuven is een troef
  • Je bent bereid tot avond- en weekendwerk (grotendeels beperkt tot het Artefact festival)

Aanbod

  • Flexibel in te vullen werktijd, van begin januari tot de start van het festival
  • Inzicht in STUK als organisatie
  • Fantastische ploeg om mee samen te werken
Solliciteren

Mail voor 7 oktober je motivatiebrief en CV naar Charlotte Valgaeren (rondleiding@stuk.be) en Karen Verschooren (karen.verschooren@stuk.be).

Reageren voor: 07/10/2022
Solliciteren

Mail voor 7 oktober je motivatiebrief en CV naar Charlotte Valgaeren (rondleiding@stuk.be) en Karen Verschooren (karen.verschooren@stuk.be).

Reageren voor: 07/10/2022
Categorie
Artistiek
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant