Organisatie

De Republiek / Brugs Food Lab

Projectcoördinator Brugs Food Lab (M/V/X)

4/5 – BEPAALDE DUUR

Het Project - Brugs Food Lab

Het Brugs Food Lab is een netwerk dat verschillende actoren, die werken rond duurzame voeding, verbindt en versterkt. Het Brugs Food Lab is een aanjager van initiatieven en over- koepelende projecten binnen de Brugse duurzame voedselstrategie.

Het wil duurzame voeding in al zijn facetten breed implementeren in de Brugse Regio vanuit een laagdrempelige community gedachte.

www.brugsfoodlab.be

Organisatie - De Republiek

De Republiek is een plek van ontmoeting en een community van stadmakers in Brugge.

Met onze mix van doeners, denkers, makers en ondernemers zijn we er voor iedereen die leeft en werkt in onze stad. We rebelleren op een positieve manier vanuit een historisch pand met uniek Grand Café in het hart van de stad.

Handmade in Brugge, Het Brugs Food Lab, Jeugdfilm in Brugge, TURBO, Ant-woord, Modulair ... zijn voorbeelden van projecten die tot onze community behoren.

We maken samen stad. Ook met jou.

www.republiekbrugge.be

Functieomschrijving

Doel van de functie

Als projectcoördinator sta je in voor de coördinatie van het ecosysteem Brugs Food Lab. Je zorgt voor een goede samenwerking, communicatie en relatie tussen de diverse partners (overheid, de stuurgroep, de leden van het Brugs Food Lab). De uitvoering van de duurzame voedselstrategie van de stad (Bruggesmaakt) staan voorop.

Functieomschrijving

Je belangrijkste focus is dat je zorgt voor de verderzetting van de bestaande activiteiten, ont- moetingsmomenten en projecten van het Brugs Food Lab. Je bouwt van daaruit verder aan een sterk netwerk.Je vormt eveneens een tandem met de beleidsmedewerker voeding van de Dienst Klimaat om zo projecten en trajecten rond Bruggesmaakt, de duurzame voedsel- strategie voor Brugge, te initiëren, organiseren en faciliteren.

Je gaat mee nadenken over, voorbereiden en uitwerken van een fysieke uitvalsba- sis voor het Brugs Food lab.

Algemeen

✹ Je bent het gezicht en aanspreekpunt voor het Brugs Food Lab en het uitdragen van haar werking op verschillende niveaus. Dat heeft als doel het concept breed te promoten (en eventuele subsidies te kunnen capteren (lokaal/provinciaal/Vlaams).

✹ Je zorgt voor het bestendigen van een sterke verbinding tussen de leden onderling, tussen stakeholders en leden, tussen burgers en leden, tussen leden en stadsbestuur en dit via netwerkmomenten en publieksevents.

✹ Je volgt bestaande projecten op (Oesterzwamburger, Chef Locale, Heerlijk Brugge, ...) en zoekt eveneens nieuwe opportuniteiten in de brede context van de Brugse regio.

✹ Je staat in voor de verdere uitbouw van een ondernemend ecosysteem binnen een innovatieve, lokale en duurzame sector. Dit steeds in nauwe samenwerking met de stuurgroep van het Brugs Food Lab, het projectteam van De Republiek en andere externe partners.

✹ Naast de verderzetting van de huidige werking zal je met diverse stakeholders, de leden, ... een fysieke uitvalsbasis voor het Brugs Food Lab vormgeven.

✹ Vanuit je specifieke expertise en interesse zorg je voor een interessante kruisbe stuiving met de andere projecten van De Republiek.

Communicatie

✹ Je houdt de bestaande communicatiekanalen up-to-date. (website, nieuwsbrief, ...)

✹ Je doet redactie en levert content aan voor online en offline communicatie.

Financieel & administratief

✹ Je staat in voor de analyse en rapportering betreffende de dagelijkse werking naar diverse overheidsinstanties, stakeholders en bestuur.

✹ Je volgt de dagelijkse administratie van het Brugs Food Lab op. (mails, vergaderingen, ...)

Bij dit alles werk je steeds vanuit een maatschappelijk verantwoorde & onderne- mende visie. Vanuit een lokale dynamiek, richt je jouw blik op de brede Vlaamse, nationale en Europese context, steeds met zin voor samenwerking, engagement en innovatie.

Profiel

Wie zoeken we

We pinnen ons niet vast op één bepaald profiel. Verras ons en overtuig ons in je motivatiebrief waarom jij de juiste match bent. Heb je een bepaalde expertise (zakelijk, organisatorisch, inhoudelijk, ...) en wil je met een creatieve bril het Food- lab-project bekijken om vandaar uit suggesties te doen voor nuttige invalshoeken? Stel je dan zeker ook kandidaat!

Aanbod

Plaats in de organisatie

Als ‘projectcoördinator Brugs Food Lab’ maak je deel uit van het projectteam van De Republiek. Je rapporteert aan de stuurgroep van het Brugs Food Lab.

Wat bieden we?

✹ Een 4/5 contract bepaalde duur (8 maanden – van half september 2023 tot half april 2024. Met kans op verlenging)

✹ Een open werksfeer met ruimte voor initiatief

✹ Een verloning volgens barema PC 329, loonbarema b1c aangevuld met extralegale voordelen

✹ Een interessante, uitdagende job binnen een dynamische organisatie en dito team

✹ Flexibele werktijden

Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
West-Vlaanderen