Organisatie

Publiq vzw

Het beheer van de Belgische museumpas zit bij de cvba-so museumPASSmusées die is opgericht door vier organisaties: de Brusselse Museumraad, het Vlaams Museumoverleg, ICOM Belgique/Wallonie-Bruxelles/Musées et Société en Wallonie en publiq vzw. publiq vzw verzorgt voor de cvba een aantal diensten, zoals de marketing en de contacten met de deelnemende musea.

publiq vzw is de specialist in vrijetijdscommunicatie.

publiq faciliteert het publieke vrijetijdsleven door ervoor te zorgen dat mensen en activiteiten elkaar vinden. We bouwen bruggen, met een uitnodiging om te proeven van het onbekende, voor een inclusief publiek.

Je kent ons van UiTinVlaanderen, Vlieg, UiTPAS en sinds 2018 dus ook de museumpas. Met de nieuwste technologieën, smart data-analyses en scherpe gebruikersprofielen worden aanbod en publiek op elkaar afgestemd. Voor de coöperatieve aanpak met een uitgebreid partnernetwerk en de collectieve realisaties inzake publiekswerving worden we internationaal gerespecteerd. Een groeiend team van ongeveer 70 mensen verbindt zoveel mogelijk mensen met het aanbod van partners, met (online en offline) producten en kennisdeling.

Functieomschrijving

Functieomschrijving

museumPASSmusées is een initiatief met een eenvoudig principe voor de eindgebruiker: je betaalt één keer per jaar en gaat met je pas het hele jaar gratis en zo vaak als je wil naar alle aangesloten musea. De baseline van de museumPASSmusées combineert ‘meer publiek’ en ‘meer bezoeken’ met ‘meer inkomsten voor musea’ en ‘meer publieksdata’.

publiq vzw is leverancier van alle diensten mbt marketing, accountmanagement, development, boekhouding ed. Voor het team ‘museumwerking’ zijn we op zoek naar een enthousiaste medewerker die ons team vervoegt voor een vervanging van 6 maanden.

Als Medewerker Musea Partnerships word je ingeschakeld in het transversale team dat streeft naar de te halen doelstellingen.

Je bent een van de enthousiaste gezichten van museumPASSmusées

Je ondersteunt de track museapartnerwerking met een focus op musea in Brussel en Wallonië

○ je zet acties op met deelnemende musea ter promotie van museumpas

○ je zorgt mee dat museumPASSmusées een vaste waarde krijgt in de werking van elk museum

○ je stelt alles in het werk om de museapartners enthousiast en geïnformeerd binnen te halen in het project: dit omvat de informatie en opleiding, de werving, de administratieve en operationele aansluiting, de distributie van hardware enzoverder.

Takenpakket:

Je opdrachten omvatten o.m.:

- Coördineren van speciale acties binnen musea ter bevordering van verkoop

- Je ondersteunt marketing acties bij musea ism het marketingteam

- Account management: - Je beantwoordt vragen van deelnemende musea - je plant meetings in met deelnemende musea om verkoop/bezoekerscijfers te overlopen - je houdt ons CRM up to date

- Communicatie naar musea toe - je helpt mee bij de nodige kanalen/middelen om de musea geïnformeerd en betrokken te houden (maandelijkse nieuwsbrief, partnerwebsite,..)

Profiel

Competentie vereisten:

- Je hebt een perfecte kennis van het Frans (schriftelijk-mondeling), Je leest en je kan een gesprek voeren in het Nederlands (of is je moedertaal)

- Je bent resultaatgedreven

- Je bent vertrouwd met museale sector

- Je bent polyvalent, flexibel in takenpakket

- Je bent analytisch, stipt, verantwoordelijk en consequent, en wanneer nodig ook pragmatisch

- Je bent punctueel, grondig en hebt oog voor detail

- Je beschikt over overtuigingskracht en blijft constructief in moeilijke situaties.

- Je bent een netwerker en hebt een klant- en oplossingsgerichte attitude.

- Je kan vlot werken met de computer en kan overweg met MS Office pakketten (Word, Powerpoint, Excel, Internet) en andere toepassingen zoals Google Drive.

- Je bent bereid om administratieve taken op te nemen

- Je hebt rijbewijs B en bent bereid om je frequent te verplaatsen op Belgisch grondgebied

- Je bent een teamspeler en pleegt graag overleg met collega’s en partners.

Aanbod

Je werkt bij een dynamische organisatie publiq vzw in de Belvue-site (Sint-Jans-Molenbeek, Zone Kanaal/Dansaert) mee aan een geweldig collectief instrument voor en met de museumsector. Een voltijds of deeltijds (⅘) contract van bepaalde duur. Marktconform loon in lijn met je ervaring en competenties, maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, aantrekkelijke verlofregeling en gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer en extra mobiliteitspakket.

Tijdelijk contract van 6 maanden - 15/03 tot 15/09

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
80% - 100%
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest