Organisatie

Opek vzw

De Garage is het nieuwe jeugdhuis in OPEK aan de Vaartkom, ondersteund en mee aangestuurd door de drie jongerenorganisaties die het cultureel huis rijk is: Bamm!, fABULEUS en TRILL. Centraal in dit jeugdhuis is het ondernemerschap (in de brede zin van het woord) stimuleren bij jongeren, projecten opzetten en realiseren alsook voor sociale cohesie zorgen binnen verschillende (jongeren)groepen en netwerken in Leuven en ver daarbuiten.

Functieomschrijving

WIE ZOEKEN WIJ?

We zijn op zoek naar een denker én doener met een grote drive en inspirerende ideeën. Iemand met innovatieve inzichten in hoe een jeugdwerking en bloeiende organisatie in kinderschoenen optimaal kan functioneren. Iemand die samen met jongeren mee bouwt aan de beloftevolle toekomst van ons ambitieus project en daarvoor zowel inhoudelijk als organisatorisch mee de kar trekt.

Onze organisatie streeft naar een gedecentraliseerde werkvloer waar werknemers het leiderschap delen. Daarnaast neemt deze persoon ook een zorgende rol op ten opzichte van alle jongeren en communities die centraal staan binnen onze werking.

Stroomt de ambitie om jongeren aan en bij te sturen, te ondersteunen en te stimuleren in hun ondernemerszin en (artistieke) ambities door jouw aderen? Schuw je daarbij niet de kritische blik om te wijzen op wat (nog) beter kan? Kun jij zowel een coachende rol als mentorrol aannemen? Heb je kennis van en ervaring met co-creatie, en voeling met jongeren? En benader je dit alles met grote aandacht, liefde en zorg? Dan ben jij misschien wel de inspirerende brugfiguur die De Garage nodig heeft.

De Garage is gevestigd in OPEK aan de Leuvense Vaartkom. We werken samen met de andere huisgenoten – en hopelijk binnenkort ook met jou – aan een zorgzaam cultuurhuis dat zich steeds kritisch bevraagd en de behoeften van kinderen en jongeren uit alle lagen van de samenleving ter harte neemt. Daarbij werken we met een kader dat continu in dialoog en evolutie is en er is voor alle jongeren.

TAKEN

(inhoudelijk strategisch)

● Je brengt nieuwe inzichten, zowel op inhoudelijk als organisatorisch vlak, en hanteert een innoverende aanpak om de visie te vertalen naar de werking.

● Je hebt een netwerkfunctie: je hebt antennes in verschillende netwerken en onderhoudt deze. Je deelt dit netwerk ook met het team en gaat telkens op zoek naar nieuwe samenwerkingen en partners.

(coaching)

● Je bouwt aan een organisatiestructuur waar toekomst in zit.

● Je zet in op talentontwikkeling en creëert kansen, groeimogelijkheden en uitdagingen.

Coaching: welzijn, people management. Je hebt een participatieve houding en een luisterende/ondersteunende coaching mentaliteit. Je werkt niet alleen een plan uit, maar bespreekt dit samen in team.

● Je bent een brugfiguur tussen de verschillende stakeholders, bestuursorganen en jongeren waarmee je samenwerkt.

Profiel

PROFIEL

  • Je hebt een innoverende visie op artistiek ondernemerschap en jeugdwerk.
  • Je hebt een open-minded aanpak in je manier van werken en denken.
  • Je bent een straffe communicator.
  • Je werkt graag in en mét het team.
  • Je kunt omgaan met vertrouwelijke informatie.
  • Je bent stressbestendig.
  • Je weet problemen te voorkomen en lost ze op waar ze zich voordoen.

Aanbod

WIJ BIEDEN

● Een halftijds contract van onbepaalde duur: startdatum in overleg
● Een loon volgens de barema’s van PC 329.01 met maximaal 5 jaar anciënniteit, toegekend op basis van relevante ervaring
● Woon-werkverkeer/fietsvergoeding + gsm-abonnement
● Een job met veel zelfstandigheid
● Een flexibele werkomgeving

● Een werkplek in OPEK aan de Leuvense Vaartkom, waar de stad volop ontwikkelt

● De mogelijkheid om mee te bouwen aan een organisatie in volle ontwikkeling

Categorie
Artistiek
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant