Organisatie

Jeugdcentrum Ahoy vzw

Kosterijstraat 5, 2110 Wijnegem

Functieomschrijving

De organisatie

Jeugdcentrum Ahoy vzw is dé ontmoetingsplek voor jongeren vanaf 14 jaar in Wijnegem. Bij ons draait alles om het motto “voor en door jongeren”. We streven naar een veilige haven, een open huis waar jongeren zich thuis voelen en waar ze de vrijheid hebben om hun talenten te ontdekken en ontplooien.

Kunstkanaal

De Vlaamse overheid voorziet in het kader van het decreet bovenlokaal jeugdwerk subsidies specifiek voor jeugdhuizen. Dankzij deze subsidie is Kunstkanaal ontstaan, een project dat het jeugdcentrum omvormt tot een bruisend artistiek en ondernemend centrum. Jongeren kunnen hier op een laagdrempelige manier deelnemen aan diverse kunstvormen, ondernemende projecten en samenwerken met kunstenaars, professionals en partners.

Functieomschrijving

In dit kader is jeugdcentrum Ahoy vzw op zoek naar een voltijdse coördinator (50%) en projectmedewerker Ondernemerszin (50%).

Als coördinator behoud je het overzicht over de gehele werking van het jeugdcentrum, zorg je samen met je collega’s voor een aantrekkelijk en laagdrempelig centrum en zorg je ervoor dat zowel Kunstkanaal als het jeugdcentrum zich gezond blijven ontwikkelen. Je staat in voor het aansturen van je team. Je ondersteunt hen bij het uitvoeren van projecten en begeleidt hen bij hun functioneren en welzijn. Hiernaast zorg je ervoor dat het jeugdcentrum administratief in orde blijft.

Als projectmedewerker sta je in voor de ondersteuning en uitbouw van het ondernemers traject. Je bent o.a. verantwoordelijk voor het bereiken van en contact leggen met jongeren en het opstarten van activiteiten en events rond ondernemerszin. Ook zorg je voor de opvolging en ondersteuning van het project Kunstkanaal en zorg je voor de nodige administratie daarrond.

Profiel

 • Je hebt goede leiderschapsvaardigheden. Je haalt het beste in medewerkers naar boven, kan delegeren en kan mensen enthousiasmeren, motiveren en coachen.
 • Je hebt interesse en/of ervaring in de coördinatie van een ondernemerszinsproject en kan de projectplanning concretiseren in samenspraak met vrijwilligers en collega’s.
 • Je hebt interesse in de organisatie van projecten en events rond ondernemerszin.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werk en interesse in het organiseren van evenementen.
 • Je kan enthousiast en diplomatisch communiceren met diverse partners (jongeren, vrijwilligers, externe organisaties, lokaal bestuur,…)
 • Je hebt interesse in de leefwereld van jongeren en hebt een duidelijke visie over de werking van een jeugdcentrum en rol van een jeugdcentrum in een lokaal bestuur.
 • Je hebt zin voor verantwoordelijkheid, kan zelfstandig werken en durft de handen uit de mouwen te steken.
 • Je bent stressbestendig, houdt makkelijk het overzicht en kan werken in een dynamische en informele werkomgeving.
 • Je bent geïnteresseerd in het zakelijk beheer van het bovenlokale project (boekhouding, financiën en subsidiedossier), in het zakelijk beheer van een vzw (personeelsbeleid, financieel beleid,…) en bent bereid je hierin te blijven bijscholen.
 • Je bent geen 9 to 5 type. Regelmatig avond- en weekendwerk behoren bij deze functie.
 • Je beschikt over minstens een bachelorsdiploma of relevante ervaring die hiermee gelijkgeschakeld kan worden.

Aanbod

 • De kans om je eigen stempel te drukken op onze werkingen.
 • Ondersteuning in het volgen van vorming, training en opleidingen.
 • Een voltijds contract van onbepaalde duur met verloning volgens barema B1b in PC 329.01, aangevuld met fiets- en/of kilometervergoeding.
 • Een verantwoordelijke en afwisselende functie in een dynamisch jeugdcentrum.
 • Een open bedrijfscultuur met een fijne werksfeer en voldoende ruimte voor inspraak en initiatief.
 • Een hecht team van drie medewerkers dat samen voor dezelfde doelen gaat. Het team bestaat uit een projectmedewerker, een jeugdwerker en een coördinator.
 • Plaats van tewerkstelling: Jeugdcentrum Ahoy vzw – Kosterijstraat 5, 2110 Wijnegem
Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en CV bij voorkeur per e-mail naar rvb@ahoy.be voor 28 juli 2024. De geselecteerden worden uitgenodigd voor een eerste gesprek in de week van 12 augustus 2024.
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen via info@ahoy.be

Indiensttreding 2 september 2024

Reageren voor: 28/07/2024
Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en CV bij voorkeur per e-mail naar rvb@ahoy.be voor 28 juli 2024. De geselecteerden worden uitgenodigd voor een eerste gesprek in de week van 12 augustus 2024.
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen via info@ahoy.be

Indiensttreding 2 september 2024

Reageren voor: 28/07/2024
Categorie
Directie en management
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen