Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
NADAR
NADAR is een kunstenplatform dat op een vernieuwende, frisse manier tentoonstellingen wil maken. Kunst verspreiden zien wij niet louter in termen van presenteren en waarnemen maar willen haar ook zien als een moment van beleving. Dit bereiken we door het verweven van verschillende disciplines van beeldende-, audio-visuele kunsten tot muziek om zo tot een totaalervaring te komen. Dit vereist maatwerk voor elk project zowel vormelijk, inhoudelijk, als thematisch. Inspiratie voor onze projecten halen we uit het dagelijkse leven, filosofie, subculturen, architectuur of in situ elementen.
Functie
Als jonge, culturele vzw krijgen we de kans om een nieuwe kunsthal in Gent uit te baten, ONTSTEKING genaamd. Als educatief coördinator ontwerp en voer je educatieve of participatieve projecten uit. Deze zijn gekoppeld aan de thema’s waarrond ONTSTEKING zijn programma aan expo’s, lezingen, concerten,... uitbouwt. Deze projecten kunnen gericht zijn op zowel jongeren, kinderen als volwassenen. Je volgt deze initiatieven mee op en denkt mee over een passende communicatie naar de doelgroep toe. Je onderhoudt contact met de lesgevers, deelnemers, externe organisaties of de buurtwerking. Je ontwerpt en begeleidt workshops en educatieve projecten of zoekt hiervoor de geschikte partners.
Profiel
Je bent gepassioneerd en gedreven in hetgeen dat je doet. We houden van mensen met een visie, een eigen artistieke praktijk,... hiernaast heb je een pedagogische achtergrond.

Je hebt voeling en interesse voor cultuur, beeldende kunst, muziek, mode,...

Je hebt een open kijk op cultuur, je hebt inzicht in relevante tendensen en staat open voor experiment.

Je bent gemotiveerd en houdt rekening met deadlines

Je hebt een natuurlijke manier van communiceren en wekt vertrouwen op.

Ervaring met workshops is een pluspunt.
Aanbod
Kans om je ideeën en werk te delen met het publiek via een experimenteel kunstenplatform. Als deel van het team bouw je mee aan de groei en focus van de vzw en word je meegesleurd door de gedrevenheid van onze toffe bende.
Solliciteren
Contactpersoon: Tine Deboelpaep
Reageren voor: 01/03/2018

stuur een motivatiemail en eventueel je portfolio of cv (we zijn benieuwd naar wat je doet!) naar nadarexpo@hotmail.com. Achteraf kunnen we nader kennismaken bij een tas koffie.