Organisatie

das Kunst VZW

Antwerpen, Brussel en Gent

Functieomschrijving

Heb je zin om je schouders te zetten onder een kunsteducatief project? das Kunst zoekt jonge kunstenaars voor het begeleiden van projecten met kinderen, tieners en jongeren in Antwerpen, Brussel en Gent.

das Kunst staat voor out of the box kunsteducatie. Tijdens een intensieve projectweek in de zomervakantie experimenteer je samen met kinderen, tieners of jongeren zonder hun vaardigheden te overschatten, maar net juist in te schatten en te vergroten.

Je krijgt de artistieke vrijheid en verantwoordelijkheid om met een team van jonge kunstenaars samen te werken aan immersieve 3D installaties met recupmateriaal en analoge en/of technologische technieken. Jullie bepalen het resultaat samen.

Profiel

Je bent een jonge kunstenaar en hebt:

- een passie voor kunst en cultuur én een artistieke opleiding afgerond of bent die nog aan het volgen (zoals autonome vormgeving, vrije kunsten, architectuur, grafisch ontwerp, productontwikkeling etc.)

- zin om met kinderen en tieners te creëren en op een artistieke manier te experimenteren

- ervaring met verschillende analoge en/of technologische materialen en technieken (zoals linografie, gips, houtskool, 3D-printen, lasersnijden etc.)

Aanbod

Je wordt ondersteund door het team van artistiek medewerkers en krijgt een opleiding tot artistiek begeleider. Tijdens één van onze inleefmomenten ontmoet je jongeren met dezelfde interesses en maak je kennis met de methodiek van das Kunst. Voor het begeleiden van de projectweek zorgen we voor een passende vergoeding op maat van jouw ervaring en engagement.

Categorie
Artistiek
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Andere