Organisatie

das Kunst VZW

Antwerpen, Brussel en Gent

Functieomschrijving

Heb je zin om mee je schouders te zetten onder een kunsteducatief project? das Kunst zoekt artistiek ondersteuners voor kunstprojecten met kinderen, tieners en jongeren in Antwerpen, Brussel en Gent.

das Kunst staat voor out of the box kunsteducatie. Tijdens een intensieve projectweek in de zomervakantie experimenteer je samen met kinderen, tieners of jongeren zonder hun vaardigheden te overschatten, maar net juist in te schatten en te vergroten.

Als artistiek ondersteuner werk je samen met deelnemers en medebegeleiders aan immersieve 3D installaties met recupmateriaal en analoge en/of technologische technieken. Jullie bepalen het resultaat samen.

Profiel

Een artistiek ondersteuner heeft:

- een passie voor kunst en cultuur en/of technologie

- zin om met kinderen en tieners te creëren en op een artistieke manier te experimenteren

- zin om verschillende analoge en/of technologische materialen en technieken te ontdekken (zoals linografie, gips, houtskool, 3D-printen, lasersnijden etc.)

Aanbod

Je wordt ondersteund door het team van artistiek medewerkers en krijgt een opleiding tot artistiek begeleider. Tijdens één van onze inleefmomenten ontmoet je jongeren met dezelfde interesses en maak je kennis met de methodiek van das Kunst. Voor je engagement tijdens de projectweek voorzien we een vrijwilligersvergoeding.

Categorie
Artistiek
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Andere