Organisatie

Cultuurconnect

Cultuurconnect is een dynamische organisatie met een team van zo'n 50 enthousiaste collega’s. We gidsen de cultuursector door de digitale transformatie in opdracht van de Vlaamse overheid. Door samenwerking en schaalvergroting verlichten we de last van IT-beslommeringen voor bibliotheken en podiumhuizen, zodat zij meer ruimte hebben voor hun maatschappelijke opdrachten.

Functieomschrijving

Cultuurconnect nodigt jou uit om de spil te worden van innovatie in de cultuursector als coördinator van de leer- en innovatiehub digitale transformatie voor cultuur. Zo sta je mee aan het roer van een spannend traject om digitale transformatie in de culturele wereld te versnellen! Als architect van een dynamisch netwerk draag je bij aan de digitale maturiteit en creativiteit in cultuur.

Cultuurconnect zoekt een dynamische coördinator als drijvende kracht achter een baanbrekende nieuwe organisatie voor leren en innoveren in het kader van de digitale transformatie voor cultuur. Je maakt een bedrijfsplan op en ontwikkelt de visie en klemtonen. Je krijgt de vrijheid om jouw team samen te stellen en te leiden, met Cultuurconnect als jouw opstartplek en betrouwbare zakelijke partner. Je beheert financiën en HR, manage stakeholders, zet een stevige governancestructuur op en bouwt deze leer- en innovatiehub uit als een netwerkorganisatie.

Ben jij klaar om de toekomst van digitale innovatie in cultuur vorm te geven en een sterk leeraanbod te ontwikkelen? Lees dan zeker verder.

Profiel

Als coördinator ben je de sleutelfiguur in de opstartfase van de leer- en innovatiehub.

Je hebt een cruciale rol in:
1. De opmaak van een bedrijfsplan.
2. De visieontwikkeling voor de inhoudelijke werking en klemtonen.
3. De uitbouw van een team.
4. Het opvolgen en voeden van de digitale transformatie van de Vlaamse cultuursector.
5. Het financieel en HR management van de werking.
6. Het stakeholdermanagement en het opzetten van governancestructuur.

Cultuurconnect functioneert als opstartplek voor de leer- en innovatiehub. Als coördinator bepaal je mee op welke wijze de organisatie wordt opgezet, stel je het team samen en geef je er leiding aan.

Wie ben jij?

● Je bent een dynamisch en ondernemend persoon.
● Je hebt ervaring met het opmaken van bedrijfsplannen.
● Je weet visie te ontwikkelen en deze uit te dragen.
● Je hebt een hart voor cultuur.
● Je bouwt en leidt een team, je bent een ervaren people manager.
● Je weet met gemak een netwerk uit te bouwen en te onderhouden.
● Je bent betrokken en loyaal.

Aanbod

Bij Cultuurconnect kom je terecht in een warm team van gemotiveerde collega’s met een hart voor de culturele sector én voor elkaar. Cultuurconnect heeft ervaring in het ontwikkelen van nieuwe producten en het opschalen tot breed afgenomen diensten. Als coördinator kan je beroep doen op deze ervaring, en zo bieden we je een veilige/stabiele omgeving om de nieuwe organisatie op te bouwen en te lanceren.

We voorzien een deeltijdse (4/5de) of voltijdse betrekking met start in het voorjaar van 2024 tot eind 2025. Indien de leer- en innovatiehub structureel gefinancierd wordt na 2025 in het kader van het programma digitale transformatie, dan is er mogelijkheid tot verlenging van deze betrekking.

Naast al dat inhoudelijk en collegiaal moois bieden we jou een contract met de mogelijkheid om thuis te werken, een adequate verloning, maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering, een interessante verlofregeling en gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Ons kantoor bevindt zich sinds 1 januari 2024 in De Krook in Gent.

Als coördinator word je ingeschaald in barema A122 (baremastructuur van de Vlaamse overheid), rekening houdend met expertise en ervaring.

Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen