Organisatie

Mu.ZEE vzw

Mu.ZEE vzw is hét kunstmuseum aan zee voor Belgische kunst. Mu.ZEE toont, verzamelt, beheert, digitaliseert en bestudeert beeldende kunst van de 19de eeuw tot en met vandaag, dankzij subsidies van de Vlaamse Gemeenschap en de Stad Oostende. Het museum laat haar unieke collectie Belgische kunst met het internationale kunstenveld aansluiten en toont de verbindingen tussen moderne en hedendaagse kunst. Ook het Permekemuseum in Jabbeke maakt deel uit van Mu.ZEE vzw.

Functieomschrijving

Mu.ZEE leent jaarlijks een groot aantal objecten uit de collectie uit aan musea in binnen- en buitenland. Andersom wordt voor de tentoonstellingen die Mu.ZEE organiseert, een beroep gedaan op de collecties van collega-musea en privéverzamelaars. Als bruikleen coördinator organiseer je het inkomend en uitgaand bruikleenverkeer en ben je dan ook een spilfiguur binnen het artistieke team en hét toekomstig gezicht van Mu.ZEE voor alle bruikleengevers en musea. Je overlegt met collega’s (restauratoren en interne curatoren), met externe curatoren, collectiemedewerkers, bruikleennemers en bruikleengevers. Voor een gedetailleerde omschrijving: zie www.muzee.be

Profiel

• Je hebt een bachelor diploma in een kunst gerelateerde richting.

• Je kan minstens 6 maand professionele ervaring in bruikleencoördinatie en/of bruikleenadministratie (zoals kunsttransporten, bruikleencontracten of verzekeringstechnische zaken in de kunstensector) voorleggen.

• Je hebt een goede talenkennis en kan je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels. Elke andere taal is een pluspunt.

• Je neemt verantwoordelijkheid op en je bent een echte teamplayer.

• Je beschikt over een goede ICT kennis.

• Je kan zelfstandig en zorgvuldig werken.

• Je kan goed organiseren en plannen.

Aanbod

Een bijzonder fijne en positieve werkomgeving, waar je een regelmatig werkritme zal hebben en dit binnen een maatschappelijk relevante context.

Je krijgt een contract van onbepaalde duur, met een verloning op B-niveau in de socio-culturele sector (PC 329.01). Het jaarlijks salaris (geïndexeerd) gaat van 34.598,27 euro tot 46.697,66 euro (voltijds, salarisschaal B1), afhankelijk van de voorgelegde anciënniteit.

Bij je aanwerving gaan we op basis van tewerkstellingsattesten na hoeveel jaar relevante ervaring (en schaalanciënniteit bij overheden) je in eerdere gelijkaardige functies hebt opgebouwd. Die ervaring wordt meegenomen in de berekening van je brutosalaris.

Mu.ZEE biedt maaltijdcheques t.w.v. 7€, gratis hospitalisatieverzekering, vergoeding woonwerkverkeer, terugbetaling fietsverkeer, diverse opleidingsmogelijkheden. Mu.ZEE is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op amper 10 minuten stappen van het Station van Oostende.

Categorie
Artistiek
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
West-Vlaanderen