Organisatie

De Republiek

Om ons team te inspireren, versterken en verder te professionaliseren, zoeken we een gedreven, zakelijk creatieve en visionaire coördinator voor ons team: een veertigkoppige gemotiveerde bende opererend onder de naam De Republiek.

Organisatie - De Republiek

De Republiek is een plek van ontmoeting en een community van stadmakers in Brugge. Met onze mix van doeners, denkers, makers en ondernemers zijn we er voor iedereen die leeft en werkt in onze stad. We rebelleren op een positieve manier vanuit een historisch pand met uniek Grand Café in het hart van de stad.

We maken samen stad met projecten als Handmade in Brugge, Het Brugs Food Lab, Jeugdfilm in Brugge, TURBO & TURBOlab, Modulair en Korf.

De Republiek hecht groot belang aan inclusiviteit. De selecties gebeuren op basis van competenties ongeacht gender, origine, leeftijd of functiebeperking.

Functieomschrijving

Doel van de functie

Je bent de officiële vertegenwoordiger van De Republiek en eindverantwoordelijke van de totale organisatie, die drie business units bevat: een horeca luik, inhoudelijke werking en infrastructuur. Het leggen van verrassende verbindingen is daarbij een constante, met netwerken die elkaar inspireren en stimuleren en leiden tot nieuwe initiatieven.

Je bouwt, samen met het team, verder aan een innovatieve, toekomstgerichte organisatie. Je coördineert, inspireert, daagt uit en verbindt medewerkers, ambities, projecten en businesslijnen binnen de organisatie. Dit zowel lokaal, nationaal als internationaal.

Je stimuleert, (bege)leidt en bewaakt op een creatieve manier de strategie, de koers, het beleid en de implementatie ervan om op lange termijn de continuïteit van De Republiek te waarborgen. Je bewaakt de gebudgetteerde kosten en opbrengsten en je ziet financiële opportuniteiten om in te zetten ten voordele van De Republiek.

Dit alles doe je met een waardegedreven en toekomstgerichte blik en met een hart voor de gehele organisatie, de medewerkers, gasten, alle sectoren en andere stakeholders die De Republiek en de stad raken vanuit een maatschappelijk duurzaam perspectief.

Functieomschrijving

Algemeen: Je zorgt voor de juiste dynamiek binnen de organisatie door de missie en visie in de praktijk om te zetten en de toekomst te laten corresponderen met de ambities van De Republiek.

✹ Je hebt aandacht voor innovatieve, maatschappelijke & socio-culturele evoluties op lokaal, nationaal & internationaal vlak. Je werkt aan de uitbouw van een netwerk bestaande uit (professionele) partners, socio-culturele innovatoren, organisaties, sponsors, overheden, …

✹ Je volgt op alle deeldomeinen (horeca, inhoudelijk, financieel, HR ...) de voortgang van de indicatoren, doelstellingen en KPI’s van de gehele organisatie op en staat in voor de rapportage aan de verschillende stakeholders.

✹ Je focust op het groter geheel, het perspectief en richt je blik in hoofdzaak naar buiten. Je ontwikkelt en initieert nieuwsgierigheid en toekomstgerichte ideeën voor de totale organisatie en giet ze in concrete (langetermijn)plannen.

✹ Je bewaakt de kwaliteit van de huidige werking en zoekt samen met het team naar kansen om die werking te verbeteren.

✹ Je bent de vertegenwoordiger van de organisatie en de verbindingspersoon voor de Algemene Vergadering, het Bestuursorgaan en het Dagelijks Bestuur. In beide richtingen weet je samen met je coördinatieteam een heldere en stimulerende dialoog te voeren waar transparantie de hoofdtoon voert.Alsook bij de stad(sdiensten) en andere overheden.

Zakelijk: Je geeft richting aan het geheel binnen de ontwikkelde strategische visie en missie. Je gaat creatief aan de slag met alle zakelijke elementen om die diverse business units optimaal te laten renderen. Daartoe geef je duiding, rapporteer je, bewaak je de doelstellingen en ageer je proactief aangaande financieel beheer, sponsoring ... samen met de financieel coördinator. Je rapporteert, evalueert en actualiseert waar nodig.

✹ Je bewaakt de (deel)budgetten, begrotingen, personeels- en andere kosten, loonkaders, rendement … je spoort afwijkingen op en zoekt naar nieuwe duurzame oplossingen en/of creatieve alternatieven.

✹ Je detecteert potentiële kansen inzake uitbreiding nieuwe lijnen binnen het businessmodel, funding, innovatieve samenwerkingen, outsourcing personeel, investeringen, verloning ...

HR: Je bent een positieve peoplemanager die inzet op welzijn, die inspireert, motiveert en bijstuurt waar nodig.

✹ Je volgt de voortgang van de verschillende teams op met focus op het coördinatieteam.

✹ Je zoekt actief naar kansen om het team te inspireren en motiveren.

Profiel

Wie zoeken we?

We pinnen ons niet vast op één bepaald profiel. Verras en overtuig ons in je motivatiebrief waarom jij de juiste match bent. We sommen wel graag enkele zaken op die een vonk kunnen veroorzaken:

✹ Je deelt onze visie, staat achter de gemeenschappelijke doelstellingen van De Republiek en omarmt onze stad zoals ook wij dat doen.

Je bent …

✹ een teamspeler & peoplemanager.

✹ een motiverende en resultaatsgerichte coach.

✹ een stevige netwerker en positief ingestelde verbinder.

✹ een ondernemer met de blik op de maatschappij.

✹ een visionair denker met een praktische bril.

✹ een inspirerende optimist. Je houdt ervan om mensen te raken, te verbinden en te inspireren.

✹ niet alleen een denker, maar bent niet bang om zelf een borstel of schop vast te nemen.

✹ diplomatisch, kan goed luisteren maar ook in het bezit van een kritische blik.

✹ genereus en integer.

✹ besluitvaardig en daadkrachtig.

✹ een creatieve, financieel gerichte strateeg met een sterk analytisch vermogen

en een liefde voor budgetten en financiële vraagstukken.

Je hebt...

✹ sterk (sociaal, cultureel) ondernemende skills, een creatieve denkhouding en een groot empathisch vermogen.

✹ een heldere, verbindende & transparante manier van communiceren.

✹ zin om initiatief te nemen en een grote overtuigingskracht.

✹ goesting om mee te zoeken naar nieuwe opportuniteiten (op vlak van funding,

subsidies ...) en projecten.

✹ ervaring met zakelijk en financieel management en met budgetten en

begrotingen.

✹ talent om bruggen te slaan tussen mensen, organisaties en sectoren.

✹ een liefde voor horeca & socio-culturele projecten.

✹ zin om met een gemotiveerd en enthousiast team met bakken expertise

De Republiek verder te doen groeien en bloeien.

✹ een hart voor Brugge en een breed netwerk op verschillende niveaus en

in verschillende relevante sectoren.

✹ goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden, zowel

één-op-één als voor groepen en je spreekt perfect Nederlands.

Plaats in de organisatie

Je bent eindverantwoordelijke van De Republiek. Je leidt het coördinatieteam dat de gehele organisatie mee aanstuurt. Je bent het eerste aanspreekpunt voor het Dagelijks Bestuur, Bestuursorgaan en de Algemene Vergadering.

Aanbod

Wij bieden

✹ Een interessante, uitdagende, veelzijdige job binnen een dynamische, maatschappelijk gedreven, sterk groeiende organisatie waar elke medewerker van cruciaal belang is.

✹ Een voltijdse functie met flexibele werktijden in een inspirerende omgeving gelegen in het centrum van Brugge (Sint-Jakobsstraat 36).

✹ Marktconforme verloning binnen PC 329 aangevuld met extra legale voorwaarden. Relevante opgebouwde ervaring en competenties worden meegenomen.

Solliciteren

Bezorg jouw cv en motivatiebrief naar kerlijn@republiekbrugge.be t.a.v. Kerlijn Van der Cruyssen. Deadline is woensdag 24 april 2024 voor middernacht. Er wordt een eerste voorselectie gemaakt o.b.v. de cv’s en motivatiebrieven. De geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een tweede eliminerende voorselectie op basis van een kennismakingsgesprek op donderdag 2 mei 2024. De selectieprocedure bestaat vervolgens uit een assessment op maandag 13 mei 2024 en een finaal gesprek op donderdag 30 mei 2024. Ook voor meer info of vragen omtrent de functie kan je terecht bij kerlijn@republiekbrugge.be.

We gaan zeer vertrouwelijk om met alle kandidaturen.

Reageren voor: 25/04/2024
Solliciteren

Bezorg jouw cv en motivatiebrief naar kerlijn@republiekbrugge.be t.a.v. Kerlijn Van der Cruyssen. Deadline is woensdag 24 april 2024 voor middernacht. Er wordt een eerste voorselectie gemaakt o.b.v. de cv’s en motivatiebrieven. De geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een tweede eliminerende voorselectie op basis van een kennismakingsgesprek op donderdag 2 mei 2024. De selectieprocedure bestaat vervolgens uit een assessment op maandag 13 mei 2024 en een finaal gesprek op donderdag 30 mei 2024. Ook voor meer info of vragen omtrent de functie kan je terecht bij kerlijn@republiekbrugge.be.

We gaan zeer vertrouwelijk om met alle kandidaturen.

Reageren voor: 25/04/2024
Categorie
Directie en management
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
West-Vlaanderen