Organisatie

't Grom - vzw Midzeelhoeve
’t Grom (vzw Midzeelhoeve) is sinds 2006 hét doemuseum in Vlaanderen rond groenten en tuinbouwerfgoed. We brengen de tuinbouw en het tuinbouwerfgoed op een speelse en interactieve wijze tot bij het brede publiek. Daarnaast informeert ’t Grom de bezoeker over gezonde voeding en groenten. Het museum is erkend door de Vlaamse Overheid. Speciaal voor het basisonderwijs werd de laatste jaren een prachtig educatief programma uitgewerkt. Duizenden schoolkinderen komen hier jaarlijks van genieten. Daarnaast organiseert ’t Grom rondleidingen, zomerkampjes, speurtochten en verjaardagsfeestjes. Doen en ervaringsgericht leren staan telkens centraal.

Functieomschrijving

Speciaal voor het basisonderwijs werd de laatste jaren een prachtig educatief programma uitgewerkt. Duizenden schoolkinderen komen hier jaarlijks van genieten. Daarnaast organiseert ’t Grom rondleidingen, zomerkampjes, speurtochten en verjaardagsfeestjes. Doen en ervaringsgericht leren staan telkens centraal.

Profiel

Taken: - Coördineren van de rondleidingen en workshops voor zowel basisonderwijs, secundair onderwijs als voor volwassenen. - Uitwerken en opstarten van zomer kampjes. - Aansturen en opleiden van allerlei vrijwilligers zoals de gidsen voor rondleidingen, de kookvrijwilligers voor workshops en de animatoren voor verjaardagsfeestjes. - Occasioneel kook- en gidswerk. - Administratieve en logistieke opvolging. - Promotie voeren voor het educatief aanbod via mailings. - Reservaties aannemen voor school- en groepsbezoeken. - Aanwerven en begeleiden van stagiairs. - Ontwikkelen van (educatieve) activiteiten voor diverse doelgroepen. - Opvolging van allerlei subsidieprojecten. Profiel: - Je hebt voeling met de leefwereld van zowel kinderen als jongeren. - Je bent een goede organisator van kleine en grotere activiteiten. - Je hebt ervaring met het gidsen of begeleiden van groepen. - Je hebt ervaring met vrijwilligerswerk of met het begeleiden van vrijwilligers. - Je hebt ervaring met ervaringsgericht leren. - Je hebt een diploma hoger onderwijs van het bachelortype sociaal-cultureel werk of kunst- & cultuurbemiddeling. - Je bent zeer contactvaardig, creatief en nauwgezet. - Je kan vlot overweg met computer (MS Office programma’s zoals Word, Excel, Outlook). - Je bent af en toe bereid tot avond- en weekendwerk. - Pluspunten: in de regio Mechelen wonen, ervaring met erfgoededucatie, affiniteit met thema groenten, duurzame groenteteelt en gezonde voeding.

Aanbod

- Een voltijds contract van onbepaalde duur (op basis van een 38u-week). - Een brutowedde ingeschaald volgens het barema B1c van Paritair Comité 329 - Maaltijdcheques. - Meewerken aan de uitbouw van een jong, dynamisch en niet alledaags museum in een groene omgeving met historische tuinen in een beschermd erfgoedlandschap. - Een flexibele werkomgeving - Een vlot bereikbare werkplaats op 10 minuten van de afrit Mechelen-Noord, op 20 minuten fietsen van de Sint-Romboutstoren en met een treinhalte op 15 minuten wandelen. - Mogelijkheden op bijkomende opleidingen.
Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen