Dag Annelore, vertel eens in 4 zinnen wat Allez, Chantez! doet?

Onze zangcoaches laten groepen mensen zingen. De nadruk ligt hierbij op fun: we gaan voor 100% zangplezier in plaats van ‘mooi’ zingen. Hiermee creëren we zorgeloze momenten en zorgen we voor ontmoeting tussen mensen. Via samenwerkingen met lokale partners slagen we erin om een zeer breed publiek te bereiken. 

Wat is jouw grootste drijfveer om Allez, Chantez! te organiseren?

Het feit dat het mensen gelukkig maakt. Als je zingt kun je aan niets anders denken. Het creëert een geluksgevoel. 

Waarom geloof jij zo in de kracht van community building voor culturele organisaties?

Voor Allez, Chantez! is community building van beneden uit werken, een draagvlak creëren. Onze achterban is de motor van wat we doen. De mensen die bij ons komen zingen of die gewoon fan zijn van het project bepalen ons succes. We werken echt bottom-up. Wij zorgen ervoor dat onze fans al de tools krijgen om reclame te maken voor ons project. Via onze website kunnen ze alles vinden om bijvoorbeeld hun eigen baas te overtuigen om Allez, Chantez! te boeken voor de teambuildingactiviteit van hun organisatie. 

Waarom zouden organisaties uit de brede culturele sector op 21/11 zeker met publiq op visite komen bij Allez, Chantez!?

Ik denk dat het fijn is als mensen vertrekken vanuit nieuwsgierigheid. Wij zijn een organisatie die het zonder structurele subsidie wil doen. En we gaan hier tijdens het bezoek zeker op in hoe én waarom we dit dan doen. Ik hoop dat andere organisaties hier ook inspiratie uit kunnen halen om op creatieve en verbindende manieren aan middelen te geraken.

We zijn uiteindelijk ook allemaal met hetzelfde bezig: cultuureducatie. Het verlagen van drempels om deel te kunnen nemen en te genieten van cultuur. 

Het is zeker ook een moment waarop we elkaar gaan ontmoeten: we gaan met elkaar in gesprek, ieder vanuit zijn praktijk. En we focussen op hoe de deelnemers zich kunnen herkennen in een ‘vers’ project als Allez, Chantez!. We zijn uiteindelijk nog maar vijf jaar bezig, maar hebben toch al heel wat ervaring opgedaan. 

 

Credits: Frank Toussaint

Credits foto: Frank Toussaint