Organisatie

BEvocaL - het Belgisch nationaal jeugdkoor

BEvocaL heeft in zijn korte bestaan van 5 jaar een sterke identiteit en reputatie opgebouwd als een kwalitatief zeer hoogstaand koor. Sterk door de groep gepassioneerde zangers, zijn professionele organisatie en uitzonderlijk artistiek team. Het koor werd warm onthaald door een enthousiast publiek in het hele land. Op elke gelegenheid is het koor er in geslaagd om zijn publiek te verbazen!

Functieomschrijving

BEvocaL, het Belgisch nationaal jeugdkoor is op zoek naar zangers (m/v) tussen 18 en 28 jaar uit alle hoeken van het land.

Profiel

  • Je hebt een goed vocaal niveau en kan zelfstandig partituren instuderen.
  • Tussen 18 en 28 jaar zijn op het moment van de auditie.
  • Deelnemen aan de concerten en activiteiten van het volledige seizoen.
  • Zelfstandig partituren instuderen ter voorbereiding van de repetities.
  • Je openstellen om de drie landstalen en -culturen te leren kennen.
  • Je betaalt 400 euro lidgeld, hierin zijn de logies en het eten tijdens de repetitieweekends inbegrepen
  • Je kan je ook inschrijven voor de auditie als je de Belgische nationaliteit niet hebt, op voorwaarde dat je bent ingeschreven aan een Belgische muziekschool, conservatorium, hogeschool of universiteit of op voorwaarde dat je in België woont en werkt.

Aanbod

Als zanger van BEvocaL krijg je de kans om onder leiding van twee gerenommeerde dirigenten te zingen, en kan je werken aan je stem met een professionele vocal coach. Je krijgt de mogelijkheid om te zingen met andere jongeren uit de drie Belgische taalgemeenschappen. Je neemt deel aan verschillende concerten en bent een echte ambassadeur van de Belgische koormuziek. Jaarlijks zijn er verschillende repetitieweekends en een repetitieweek. Het koor bestaat uit max. 40 zangers, die op basis van een auditie worden geselecteerd.

Het repertoire dat het koor brengt is heel gevarieerd: het gaat van de grote klassiekers tot hedendaagse nationale en internationale muziek, van pop tot traditionele muziek. BEvocaL maakt tijdens concerten gebruik van de ruimte en van beweging.

Categorie
Artistiek
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Andere