Deeltijds Vast


Organisatie
I R E N E W O O L - M I E T W A R L O P
Irene Wool vzw is een autonome en flexibele kunstenorganisatie die voorziet in een permanente, veelzijdige, duurzame en professionele omkadering van het beeldend en performatief werk van Miet Warlop. De organisatie is gevestigd in Gent en ontvangt structurele werkingssubsidies van de Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent. Het atelier voor de beeldende kunst praktijk is gevestigd in Brussel. Miet Warlop is een kunstenaar met een uitgebreide internationale werking. Irene Wool produceert en spreidt grote en kleine podium producties, tentoonstellingen, interventies in museale context. Eerdere producties waren o.a. sinds 2005 Sportband, Propositions, Springville, Dragging The Bone e.a. en tentoonstellingen Station To Station in
Barbican London, Lisson Gallery London, KIOSK Gent, Kunst-Werke Berlin, Palais de Tokyo Paris, e.a. Op dit moment wordt gewerkt aan een solo tentoonstelling in Ujazdowski Castle in Warschau en wordt met vier producties internationaal op tournee gegaan: Mystery Magnet, Fruits of Labor, Ghost Writer and the Broken Hand Break en Big Bears Cry Too.
Functie
Voor deze functie zoeken wij een ervaren persoon die de bedrijfsvoering van deze kunstenorganisatie kan aansturen alsook het management van de beeldende kunst praktijk van Miet Warlop verder kan uitbouwen.
De zakelijk leider werkt nauw samen met artistiek leider Miet Warlop en rapporteert aan het dagelijks bestuur en de raad van bestuur. De zakelijk leider kan rekenen op o.a. administratieve ondersteuning van voltijds coördinator Elke Vanlerberghe. De zakelijk leider is ontwikkelingsgericht en ondernemend.

Functieomschrijving
● Bepaalt en bewaakt het financieel beleid: opmaken en opvolgen van begrotingen.
● Superviseert de boekhouding i.s.m. het extern boekhoudkantoor en de administratief coördinator.
● Beheert en superviseert de verschillende zakelijke overeenkomsten (speelovereenkomsten, coproductie contracten, arbeidsovereenkomsten etc.) i.s.m. de administratief coördinator.
● Zet een een coherent personeelsbeleid uit en adviseert bij de personeelsadministratie i.s.m. de administratief coördinator.
● Draagt zorg voor een goede verstandhouding met de artiesten en technische ploeg.
● Schrijft subsidie- en verantwoordingsdossiers.
● Gaat actief op zoek naar aanvullende financiering.
● Vertegenwoordigt (representatie) Irene Wool ook in het buitenland (reist geregeld mee met het gezelschap), onderhoudt externe relaties en heeft contact met internationale partners, smeedt samenwerkingsverbanden, maakt afspraken met coproducenten.
Profiel
Je hebt relevante ervaring in een gelijkaardige functie, inlcusief het succesvol managen van subsidiedossiers.
● Je hebt een ruime zakelijke kennis in de culturele sector en een relevant netwerk naar de subsidiërende overheid.
● Je hebt interesse in de podiumkunsten in Brussel, Vlaanderen, Wallonië en het buitenland. Door de specificiteit van het werk van Miet Warlop is inzicht in en affiniteit met de beeldende kunst een belangrijke meerwaarde.
● Je bent constructief kritisch, je gaat graag in overleg, je combineert zakelijk inzicht met onderhandelings- en overtuigingskracht.
● Je bent pro-actief, je brengt ideeën aan zonder solo-slim te spelen, je handelt in overleg.
● Je respecteert deadlines, kan verschillende taken tegelijk behandelen en prioriteiten bepalen.
● Je getuigt van een zelfstandig organisatievermogen dat flexibiliteit, besluitvaardigheid en nauwkeurigheid weet te combineren.
● Je bent communicatief, sociaal vaardig en kunt medewerkers aansturen en motiveren.
● Je bent flexibel (variabel uurrooster) en ruimdenkend.
● Je zoekt creatief naar oplossingen, je bent gemotiveerd om de financiële stromen consistent te onderhouden en te verbreden.
● Je houdt van een transparant organisatiebeleid.
● Je beheerst perfect het Nederlands en spreekt/schrijft vlot Frans en Engels.
Aanbod
Een deeltijds (tewerkstellingsbreuk te bespreken) contract van onbepaalde duur op niveau A volgens de CAO Podiumkunsten (PC 304). Indiensttreding zo snel mogelijk.
Solliciteren
Contactpersoon: Elke Vanlerberghe
Reageren voor: 30/08/2019

Kandidaten kunnen hun CV en motivatiebrief t.e.m. vrijdag 30 augustus 2019 mailen naar Elke Vanlerberghe (elke@mietwarlop.com). De sollicitatiegesprekken vinden plaats in Vooruit Gent in de eerste week van september 2019.