Profiel

 • Je beschikt over een masterdiploma, bij voorkeur in een economische, juridische of technische richting, aangevuld met een opleiding of ervaring in management.
 • Je hebt minstens vijf jaar relevante werkervaring in financieel beleid, personeelsbeleid of facilitair beleid, en minstens 3 jaar aantoonbare en relevante ervaring in het aansturen, begeleiden en coachen van een groep van medewerkers.
 • Ervaring in de toeristische, culturele of erfgoedsector is een pluspunt.
 • Je bent geïnteresseerd in erfgoed, kunst- en cultuur.
 • Je hebt een goede kennis van managementtechnieken.
 • Je hebt kennis van stedelijke financiële en personele beleidsvoering
 • Je werkt accuraat, communicatief en contactvaardig.
 • Je kan goed plannen en prioriteiten stellen, beschikt over een sterk analytisch vermogen en je hebt een probleemoplossende houding.
 • Je neemt initiatief en bent in staat om zelfstandig te werken, maar je bent ook een teamspeler. Geduld en diplomatie zijn jou niet vreemd.
 • Je beheerst het Nederlands, het Engels en het Frans
 • Je bent vertrouwd met de courante kantoorsoftware
 • Je bent flexibel inzake arbeidstijd -en regeling en bereid tot occasioneel avond- en weekendwerk.

Organisatie

Erfgoedsite Abdij van Park

De norbertijnenabdij van Park-Heverlee is één van Vlaanderens topmonumenten, een groene oase met uitzonderlijke cultuur-toeristische erfgoedwaarden binnen het stedelijke netwerk van Leuven.

In 2012 startte de stad Leuven met de steun van de Vlaamse overheid een grootschalige restauratiecampagne, die nog zal duren tot in 2025. In het najaar van 2017 werden de eerste delen van het kloostercomplex opnieuw opengesteld voor het publiek.

Abdij van Park behoort tot hét selecte kransje van erfgoedsites met wereldklasse. De laatste jaren werd de nieuwe toekomst van de Abdij grondig voorbereid, steeds met het behoud en de versterking van de erfgoedwaarden van het geheel voor ogen.

Recent werd voor het verdere beheer en de exploitatie van de Abdij van Park de bvba Erfgoedsite Abdij van Park, afgekort EAP, een dochterfiliaal van het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven, opgericht.

Aanbod

 • een boeiende, uitdagende functie op een unieke locatie, met een belangrijke verantwoordelijkheid binnen een klein, dynamisch team in een opstartende onderneming;
 • een contract van onbepaalde duur;
 • je verdient tussen je verdient tussen € 3170,07 en € 4932,83 bruto per maand voor een voltijdse functie, naargelang je ervaring (max. 10 jaar privé-ervaring);
 • Extralegale voordelen: eindejaarspremie, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioen, fietsvergoeding, derdebetalersregeling openbaar vervoer;
 • flexibele werktijden en ruime verlofmogelijkheden.

Functieomschrijving

Doel van de functie


Samen met de beleidscoördinator ben je verantwoordelijk voor het beleid, het beheer en de dagelijkse leiding van EAP en dit onder de supervisie van het college van zaakvoerders.


Binnen het organogram van EAP is het zakelijk (financieel, juridisch, organisatie- en personeels-) beheer van de organisatie jouw kerntaak. Samen met de beleidscoördinator en de adviseur marketing en communicatie vorm je het strategisch team van EAP.


Takenpakket


Als zakelijk leider ben je verantwoordelijk voor het algemeen management van EAP, in overleg met de beleidscoördinator en bijgestaan door de adviseur marketing en communicatie. Je staat in voor het zakelijk beheer, in het bijzonder de financiële (businessplan, begroting, boekhouding, jaarrekening, …) de juridische aspecten (statuten, contracten, …), het organisatie- en het personeelsbeleid.


Je ondersteunt het college van zaakvoerders en de beleidscoördinator bij fondsenwerving en bouwt een netwerk uit met zakelijke en commerciële contacten. Je biedt ondersteuning bij of voert zelf de redactie van jaarverslagen, beleidsplannen, subsidiedossiers en andere vormen van (financiële) rapporteringen.


Je volgt de exploitatie en de herbestemming van de site op de voet. Je coördineert hierbij de nodige formaliteiten (contracten, plaatsbeschrijvingen,…) en exploreert de juridische pistes die hiervoor in aanmerking komen. Tevens leid je het logistieke en technische beheer van de erfgoedsite (domein en gebouwen) in goede banen.


Je doet aan proactieve organisatiebeheersing en organiseert de besluitvorming binnen de organisatie (agenda’s, notulen, … ).


Je bouwt een performant team uit en zet hiervoor het nodige personeelsbeleid op poten. Je zorgt ervoor dat de nodige administratieve formaliteiten (fiscaliteit, verzekeringen, personeelsadministratie, …) correct worden vervuld en geeft leiding aan een operationeel team dat je in de uitvoering ervan ondersteunt.

Solliciteren

Jouw sollicitatiebrief en cv waarin je duidelijk je troeven voor deze functie aangeeft, kan je sturen via e-mail naar zakelijkleider@ascento.be.

Voor meer informatie betreffende de procedure kan je terecht bij Sarah Luykx, 016 31 44 00.

Voor meer informatie over de functie kan je terecht bij Jan Mertens, bestuurder van EAP, jan.mertens@groen.be.

We verwachten je kandidatuur uiterlijk op 15 juli 2020.

Reageren voor: 15/07/2020
Categorie
Directie en management
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Vlaams-Brabant