Profiel

Profielvereisten
- Masterdiploma (of hiermee gelijkgesteld)
- Passie voor en sterke affiniteit met kunst en cultuur
- Uitstekende beheersing van het Nederlands in woord en geschrift, vlotte kennis van Frans en Engels
- Uitstekende communicatieve vaardigheden
- Goed ontwikkelde leiderschaps- en coachingkwaliteiten
- Adviserend en resultaatgericht
- Kennis van de wet op de overheidsopdrachten, de brandveiligheid, veiligheidsvoorschriften, ARAB en codex en de bewakingsopdrachten
- Kennis van financieel beleid binnen publieke sector met aandacht voor diverse vormen van financiering
- Uitstekende kennis van Outlook en MS Office
- Flexibel en bereid tot avond- en weekendwerk
- Representatief en proactief
- Netwerker

Persoonlijkheidskenmerken
- Passie voor kunst & cultuur
- Zelfstandige teamplayer
- Matuur en punctueel
- Stressbestendig
- Zin voor initiatief en onderhandelingsvaardig

Organisatie

APB de Warande
APB de Warande in Turnhout heeft als groot cultuurhuis een prominente plaats in de Kempen en ver daarbuiten. APB de Warande is een warme thuis voor cultuurbeleving in al haar verscheidenheid. Samen met onze structurele partners dragen wij een breed toegankelijk en kwalitatief hoogstaand aanbod uit voor de Kempen, zodat alle mensen de kans hebben tot ontmoeting en cultuurdeelname. Onze bijzondere zorg gaat daarbij uit naar beginnende en kwetsbare bezoekers. Op deze basis bouwen wij aan een open en dynamisch cultuurklimaat, door jonge of regionale kunstenaars aan te moedigen en door de kunstliefhebber uit te dagen met experiment en vernieuwing.

Aanbod

Wij bieden alvast maaltijdcheques, 35 dagen jaarlijkse vakantie (voltijds jaarcontract), een hospitalisatieverzekering, een tweede pensioenpijler en gratis openbaar vervoer of een fietsvergoeding. Het geïndexeerd bruto maandsalaris (2 jaar ervaring) bedraagt € 3.954,32.

Functieomschrijving

De zakelijk leider is verantwoordelijk voor het algemeen financieel en facilitaire beleid van het cultuurhuis. Je ontwikkelt op dit vlak een visie en een strategie. Je bent eindverantwoordelijk voor het financieel beleid, ICT en infrastructuur en rapporteert hierover aan de directeur. Je bent medeverantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid van het cultuurhuis.
Als zakelijk leider ben je besluitvaardig, je neemt beslissingen in situaties waarin het risico niet eenduidig in te schatten is. Je geeft richting aan zowel via processen en structuren als via het bepalen en uitdragen van een visie. Je houdt van overtuigen en je hanteert hierbij aangepaste beïnvloedingspremies. Je legt nieuwe contacten die voor de eigen taak en opdracht nuttig kunnen zijn. Je onderkent de invloed en gevolgen van (eigen) beslissingen, voorstellen en acties op andere onderdelen van de Warande. Je brengt een eigen beleid naar voren dat APB de Warande op lange termijn beïnvloedt.
Om in aanmerking te komen voor de functie zakelijk leider heb je minstens twee jaar relevante beroepservaring en heb je een masterdiploma (of een diploma hiermee gelijkgesteld).
Categorie
Directie en management
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen