Organisatie

RooftopTiger

RooftopTiger is een sociaal-artistieke vereniging die performatieve installaties bouwt en ook de trekker van Archipel Kunstenwerkplek te Antwerpen Noord aan het Lobroekdok

Functieomschrijving

Rooftoptiger zoekt vanaf 1 augustus 2024 een medewerker als zakelijk leider. We zijn een groeiende sociaal-artistieke organisatie & kunstenwerkplek te Antwerpen Noord Dam. We zoeken iemand die wil groeien samen met ons en de transformatie wil maken naar een duurzame artistieke werking aan de Lobroekdok. We startten er een artist-run kunstenwerkplek op. We zijn op zoek naar een begeesterde en zakelijk sterke kracht voor deze nieuwe plek, waar een 50 tal kunstenaars een gezamenlijke atelierplaats uitbaten en een bruisende culturele plek willen vormen voor cultuur en kunst, maar met een hart voor de buurt en met internationale en bovenlokale uitstraling.

Daarnaast behartig je de zakelijke kant voor de projecten die vanuit RooftopTiger worden geïnitieerd op deze plek of op andere plaatsen in binnen-en buitenland.

Je bent iemand die mee de ruggengraat vormt van deze werking en die de organisatie wil optillen naar een hoger niveau en de dagelijkse werking op zich neemt, maar ook voruitblikt naar de toekomst.

Momenteel bestaat onze werking

enerzijds uit het coördineren van een artistieke broedplek (Archipel) met een artistieke en sociale werking, zowel receptief als in beheer van de 50 artiesten die er ateliers houden, er is een expositieruimte en een feestzaaltje.

Anderzijds uit artistieke en sociaal-atistieke projecten in binnen-en buitenland. Misschien hoorde je al van ons via het project Toren van Babel of BabelBühne (https://radiobabel.be/) of Airhotel.

check:

www.rooftoptiger.com

archipel.site

TAAKOMSCHRIJVING/

- financieel en zakelijk beheer en personeelsbeleid (contracten, vergoedingen, afspraken)
- budgetbeheer van de werking van de vzw (project- & jaarbegroting opmaken en opvolgen, opmaak van afrekeningen, rapportering) in samenspraak met de artistiek coördinator
- aanspreekpersoon van de boekhouder
- administratieve taken: facturatie, betalingen
- opvolgen vzw-verplichtingen

- opvolgen verzekeringen

- opvolgen subsidiedossiers (van aanvraag tot afrekening), contacten met overheden

- meedenken over administratieve processen en optimaliseren waar nodig

- meedenken over de professionalisering en visie van de organisatie naar de toekomst toe

- op zoek gaan naar nieuwe financieringsbronnen

- je maakt standaarddocumenten op en houdt die up-to-date, zorgt dat de inhoud juist is, met een correcte verwoording, en dat de regels/afspraken gevolgd worden. Je overziet dat de standaarddocumenten consequent opgemaakt worden.

  • zakelijke opvolging van de contracten met partners in binnen-en buitenland

Profiel

- je hebt affiniteit met de culturele, artistieke en sociale sector

- je hebt ervaring met financiën en ervaring in zakelijke vaardigheden binnen de werking van een kleinschalige organisatie of een vzw
- je hebt (basis)ervaring met boekhouding in vzw’s

- je bent oplossingsgericht en kan analytisch en kritisch denken
- je kan efficiënt inspelen op de steeds veranderende omstandigheden in onze organisatie

- je bent vertrouwd met MS Office-toepassingen (Word, Excel, Outlook, Teams…).
- je bent vertrouwd met subsidies
- je hebt een goede kennis van het Nederlands en het Engels

- je bent planmatig sterk en kan zelfstandig werken, maar bent tegelijk goed in teamverband

- je hebt zin om mee een toekomstverhaal uit te schrijven voor Archipel en Rooftoptiger

Aanbod

We bieden je een creatieve, rauwe werkplek met sociale uitdagingen, in een wijk in transformatie. Je bent omringd door een team van veelzijdige artiesten, medewerkers en vrijwilligers die al vijf jaar ervaring hebben. Je krijgt de ruimte om zelf initiatieven uit te werken en partners te betrekken.

Je geniet mee van divers internationaal talent en sociaal engagement op een zotte plek tussen braakland en stad, waar er wordt gebouwd aan een creatieve ontmoetingsplek door artiesten, buurtbewoners en nieuwkomers.

Je leert internationale partners kennen en wordt het gezicht vand e organisatie wat betreft de zakelijke ruggegraat.

Want het is in onze sprakeloosheid dat wij elkaar het best verstaan (Maud Vanhauwaert)

Verloning voltijds te bespreken.

Categorie
Directie en management
Type
Vast
Tewerkstelling
80% - 100%
Regio
Antwerpen