Voltijds Vast


Organisatie
Opera Ballet Vlaanderen - Kunsthuis
Opera Vlaanderen en Ballet Vlaanderen vormen samen Kunsthuis. Kunsthuis brengt de grote klassieke werken uit het opera- en balletrepertoire en nieuwe creaties op een maatschappelijk relevante, actuele en kwaliteitsvolle manier, voor een zo ruim mogelijk publiek. Alle operaproducties zijn te zien in de eigen huizen in Antwerpen en Gent, de balletvoorstellingen over heel Vlaanderen en Europa. Onze opdracht: ons publiek ontroeren, inspireren, laten genieten van schoonheid en aanzetten tot reflectie.

Om nationaal en internationaal onze rol te blijven opnemen, gaan we vandaag op zoek naar een medewerker verantwoordelijke ontvangst en zaalpersoneel om de razend interessante uitdagingen in een snel veranderende omgeving voor Opera Ballet Vlaanderen mee in goede banen te leiden.

Functie
Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het onthaal van ons publiek en bezorgt hen een vlotte avond of middag van A tot Z. Hun beleving is jouw grootste prioriteit. Tijdens elke voorstelling, publieks- of commerciële evenement van de opera en het ballet heb je als zaalverantwoordelijke de leiding over het zaalpersoneel. Je werkt voornamelijk in Opera Gent en occasioneel in Opera Antwerpen. Het aantal uren per week is erg afhankelijk van de activiteitenkalender.

De taken zijn o.m. de volgende:

* Coördinatie van de vlotte ontvangst van het publiek;
* eindverantwoordelijk voor catering en horeca;
* briefing en taakverdeling voor het zaalpersoneel;
* de verwerking van de verkoopopbrengsten;
* overzicht en beheer van de stocks (drank, food en merchandise);
* inplannen en administratief verwerken van de prestaties van het zaalpersoneel;
* werving en opleiding van het zaalpersoneel;
* nauw overleg met de backstage, marketing en commerciële afdeling, facilitaire dienst en andere betrokken departementen in het huis;
* je denkt actief mee over het belang van publieksontvangst in het kader van het optimaliseren van de customer journey.
Profiel
* Opleiding of ervaring in publieksonthaal. Kennis van horeca is een grote meerwaarde.
* je bent klantgericht en een vertrouwd gezicht voor onze bezoekers;
* je instelling is ‘hands-on’ en flexibel, je toetst de situatie voortdurend af en past je vlot aan zonder hierbij het overzicht te verliezen. Je bent met andere woorden een geboren organisator;
* je bent stressbestendig en straalt rust en vertrouwen uit in alle omstandigheden;
* je neemt van nature de leiding want je geeft instructies, delegeert en coacht on the spot een jong en wisselend team van een 40-tal zaalmedewerkers.
* een flexibel werkrooster is voor jou een verademing: voornamelijk werken op avonden en in het weekend is voor jou geen probleem;
* je bent nauwkeurig en betrouwbaar;
* je hebt een hart voor opera, klassieke muziek en dans en bent vertrouwd met het reilen en zeilen in de theaterwereld;
* je spreekt vlot Engels en Frans;
* bij voorkeur ben je woonachtig in regio Gent.
Aanbod
* een internationale en artistieke werkomgeving;
* een flexibel uurrooster;
* een voltijds contract van onbepaalde duur
* een competitief loon binnen de sector, extralegale vakantiedagen, maaltijdcheques, fietsvergoeding, 100% terugbetaling van abonnement openbaar vervoer.
Solliciteren
Contactpersoon: Caro Cabus
Reageren voor: 13/02/2019

Reageer vóór 13 februari 2019 via onze website: www.operaballet.be/vacatures Na een eerste selectieronde op basis van de brieven, zullen de weerhouden kandidaten uitgenodigd worden voor een gesprek. Opera Ballet Vlaanderen werkt in het personeelsbeleid aan het bevorderen van gelijke kansen. Kwaliteiten van mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, etnische afkomst of nationaliteit.