Profiel

- Belangstelling hebben voor het leven en het oeuvre van Magritte, voor abstracte kunst en voor moderne kunst in het algemeen.
- Uitstekende beheersing van het Nederlands en/of het Frans, meertaligheid is een troef.
- Sociaal en enthousiast overkomen.

Organisatie

René Magritte museum
Het René Magritte Museum te Jette is een culturele vzw die twee missies nastreeft: De conservatie en valorisatie van het huis waar René Magritte heeft gewoond en gewerkt. Dit houdt in: het beschermen van het authentieke meubilair, gidsen en animeren van een ruim publiek met als thema het leven van René Magritte.De conservatie en valorisatie van een belangrijke moderne kunstcollectie, voornamelijk de abstracte kunst en het Belgisch surrealisme. Deze zomer gaat het museum uitbreiden en een 250-tal werken van Belgische abstracte kunstenaars tentoonstellen.

Functieomschrijving

In het kader van de opening van deze uitbreiding zijn we op zoek naar een of meerdere vrijwilliger(s) die in het weekend de museummedewerkers komen ondersteunen. In totaal gaat het over één of twee dagen per maand (voor een periode van minimum 1 jaar)
Taken: ontvangen van de bezoekers, toezicht houden en gidsen.
Andere taken kunnen, in onderling overleg, voorgesteld worden (zoals een inventaris opmaken, promotie en communicatie voeren, enz.)
Categorie
Onthaal en administratie
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest