Profiel

Werk je graag met kinderen van 0 tot 6 jaar? Vind je het leuk om in een meertalige omgeving kinderen te begeleiden? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken. Ervaring met anderstaligheid of met kinderen tot 6 jaar is een pluspunt.

Organisatie

VIVA - SVV
VIVA-SVV is een socio-culturele organisatie die vrouwen en gezinnen lokaal samenbrengt rond thema’s als gezondheid, gezin en gelijke kansen.

Aanbod

Voordelen voor jou
- De kans om verschillende opleidingen te volgen
- Een verplaatsingsvergoeding
- Een goede verzekering

Functieomschrijving

Huiswerkbabbel:
Met huiswerkbabbel bieden we tijdens een kort traject een plaats aan ouders om vragen te stellen rond alles wat met school en huiswerk te maken heeft. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen ondertussen huiswerk maken. Voor de opvang van de jongste kinderen zoeken we enthousiaste vrijwilligers.

Jouw taken:
Je maakt deel uit van het testteam van dit project; dit betekent dat je gedurende 8 sessies voor de jongste kinderen zorgt, hen opvangt en toezicht houdt zodat de ouders zich kunnen focussen op het gesprek rond school en de oudere kinderen rustig hun huiswerk kunnen maken. Je overlegt ook met de andere vrijwilligers en projectmedewerker.

Praktisch:
Iedere donderdag vanaf 24 oktober tot en met 19 december (niet in schoolvakanties) van 15u30 tot 17u30 in het Huis van het Kind Hoboken (Oudestraat 55, 2660 Hoboken).
Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen