Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven (CAVA)
CAVA verzamelt, bewaart en beheert het erfgoed en het archief van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en van de vrijzinnig-humanistische gemeenschap in Vlaanderen en Brussel. CAVA stimuleert het onderzoek naar de geschiedenis van het vrijzinnig humanisme en van de VUB en presenteert het erfgoed door o.a. tentoonstellingen, lezingen, artikels en Facebookposts. CAVA zet daarnaast in op het borgen van het immaterieel cultureel erfgoed en de participatie van de erfgoedgemeenschappen bij de verschillende taken van CAVA. Het centrum adviseert administraties omtrent hedendaags documentbeheer en beantwoordt vragen omtrent archief- en erfgoedbeheer.
Functie
CAVA is op zoek naar een vrijwilliger die wil meehelpen aan het ontsluiten van haar collectie. In onze collectie zitten een heleboel flyers van vrijzinnige organisaties. Deze flyers moeten worden herverpakt, genummerd en gecontroleerd in onze databank. Als jij je een halve dag per week kan vrijmaken om in onze lokalen op de campus van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) te Elsene mee te helpen aan de ontsluiting van onze collectie, neem dan zeker contact op!
Profiel
Wij zijn op zoek naar iemand die nauwkeurig en zorgvuldig werkt, over goede computervaardigheden beschikt en de Nederlandse taal goed beheerst.
Aanbod
Wij zorgen voor een vrijwilligersverzekering en voorzien een forfaitaire vrijwilligersvergoeding.
Solliciteren
Contactpersoon: Lisa Dejonghe
Reageren voor: 30/06/2018

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@cavavub.be of bel naar 02/629.24.34.