Voltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
das Kunst
Een organisatie die multidisciplinaire kunstweken ontwikkeld, vertrekkende vanuit gekende en minder gekende kunstenaars, concepten, of materialen. We werken beeldend, theatraal, multimediaal en performatief aan een knetterend eindresultaat.
We laten de kinderen vrij zijn in hun artistieke eigenheid, zijn gewaagd in onze materialen en inspiraties en omarmen de foutjes en de experimenteerdrang die eigen zijn aan de kunst. Niet al te schools, maar net met veel vrijheid en energie.

Onze projecten zijn gericht op kinderen van 6 tot 12 jaar. Ze kunnen echter niet bestaan zonder een sterk team. Onze begeleiders zijn meestal kunstenaars met ervaring in het begeleiden van kinderen, ondersteund door een enthousiast team aan vrijwilligers.
Functie
We hebben 3 grote projecten,: De Kunstfabrieken, de Kunstenspeelplaatsen en de Bouwspeelplaats.

Kunstfabrieken zijn weekkampen waarbij, vanuit duizend-en-een materialen en technieken, gewerkt wordt rond een centraal thema om tot een spetterend eindresultaat te komen. In dit project wordt veel beeldend gewerkt, maar vrijwilligers met ervaring in muziek, theater, dans en meer, zijn super welkom! Je hoeft geen kunstenaar te zijn, maar wat creatieve voeling is altijd welkom.
Kunstfabriek gaat altijd door van 8u30 tot 17u. Maandag tot vrijdag.

Kunstenspeelplaatsen zijn projecten met maatschappelijk kwetsbare jongeren in Gent. We vertrekken vanuit een van twee mogelijke tools (de Reuzemeccano en de Plastic-a-brac) om constructiekunst te maken. Dit zijn zeer losse, eerder speelse workshops waarbij het vooral gaat over het artistiek prikkelen van kinderen. Vrijwilligers die interesse hebben in complexere doelgroepen of die graag bezig zijn met bouwen en constructie kunnen hier zeker veel goeie ervaring ophalen!
Kunstenspeelplaatsen zijn altijd van 13u30 tot 17u. Maandag tot vrijdag.

De Bouwspeelplaats is een spannend nieuw project waarbij we in de dokken van Gent op een stuk tijdelijk braakliggende grond een adventure playground maken. Dit betekent grootse materialen (karkassen van fietsen, auto's, paletten, oude olievaten, we gaan zelfs proberen om er eeen volledige boot kunnen droppen), zware technieken (slijpschijven, lasapparaten, etc) en uitdagende, zotte constructies.
Vrijwilligers die al eens durven de handen uit de mouwen te steken zijn hier meer dan welkom!
Bouwspeelplaatsen gaan altijd door op zaterdag of zondag, van 13u30 tot 17u30
Profiel
We zoeken mensen die graag kunst maken met kinderen.
Een artistieke opleiding is absoluut geen must, maar als je ervaring hebt in het werken met bepaalde technieken of in bepaalde disciplines, etc.... dan zetten we dat graag in!

Je hoeft geen specifieke ervaring te hebben in het werken met kinderen, maar een opleiding of ervaring is altijd mooi meegenomen.
Verder verwachten we dat je flexibel bent, graag de handen uit de mouwen steekt, positief ingesteld bent en vooral veel goesting hebt.

Je bent minimum 2 dagen beschikbaar in één van de volgende periodes:

Kunstfabriek:
2 tot en met 6 juli
20 tot en met 24 augustus
27 tot en met 31 augustus

Kunstenspeelplaatsen:
1 tot en met 3 augustus
6 tot en met 10 augustus
13 tot en met 17 augustus

Bouwspeelplaats:
Ieder weekend van 8 juli tot en met 30 september!
Het weekend van 14-15 juli organiseren we een bouwweekend met overnachting.
Aanbod
Een zotte ervaring in het werken met kinderen en kunst.
Professionele ondersteuning van kunstenaars
Eventueel doorgroeimogelijkheden tot freelance begeleider.
Een vrijwilligersvergoeding van € 25per dag.
Transportkosten
Catering
Solliciteren
Contactpersoon: emile@daskunst.be
Reageren voor: 13/08/2018

Stuur een mailtje naar emile@daskunst.be. Vertel kort wie je bent, of je al ervaring hebt, waarom je graag wilt meewerken en wanneer je zou kunnen meewerken!