Organisatie

vzw filemon

Functieomschrijving

Filem’On is een 11-daags participatief meertalig filmfestival voor een jong publiek in Brussel en een decentralisatie in Gent. Ons festival bruist van filmvertoningen, stages, workshops, kinderreporters en talrijke andere participatieve projecten die we organiseren. Voor onze volgende editie, van 25 oktober tot 4 november, zoeken we gemotiveerde vrijwilligers.

Heb jij een hart voor kinderen? Woon je in Brussel of kan je je gemakkelijk verplaatsen naar Brussel? Dan zijn we op zoek naar jou!

Profiel

We zoeken vrijwilligers voor volgende plekken/functie:

Onthaal van gasten en publiek
In deze functie verzorg je, samen met de locatiecoördinator, het onthaal van de bezoekers in de cinema’s. Je wijst hen de zaal, en zorgt dat iedereen vlot zijn plaats vindt. Je helpt bij het verzamelen van publieksgegevens en zorgt voor het promotiemateriaal ter plaatse. Tijdens de vertoningen waak je erover dat de techniek in orde is (staat geluid ok, staan de ondertitels juist, verloopt alles rustig,...).

Bar
Op enkele evenementen voorziet Filem’On een bar en/of catering. Dit is van toepassing bij onder andere de verwelkoming van de Internationale Tienerjury en het slotfeest. Je helpt bij de bar en verzorgt de catering.

Workshops assisteren
Tijdens Filem’On vinden verschillende workshops plaats voor groepen kinderen en jongeren. Als vrijwilliger ontvang en assisteer je de begeleidende freelancer. Je helpt met het opzetten van het nodige materiaal, begeleid je de jongeren en vertaal (FR/NL) je de instructies van de freelancers, zodat alle kinderen de workshop kunnen volgen.

Opbouw en opruim
We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die een logistieke hand kunnen toesteken tijdens het festival, voornamelijk op de laatste dag (4/11) en het openingsfeest (25/10). Dit houdt in: het verzamelen van promotiemateriaal op onze locaties, afbreken van frames, verzamelen van banners, verwijderen van promotiemateriaal op openbare plaatsen. Al het materiaal wordt verzameld op de centrale festivalplek.

Gastendienst
Tijdens het festival bezoeken filmmakers uit heel Europa Filem’On! Als gastenbegeleider sta je in contact met de gasten, je verzorgt de pick-up van de gasten (per wagen of aan het station), verwelkom je gasten op de locatie en zorgt ervoor dat ze op tijd op de juiste locatie zijn.

Tolken
Filmvertoningen worden vaak voorzien van een voor-en nagesprek en/of Q&A met een filmmaker. We zoeken dus meertalige vrijwilligers die deze gesprekken vlot kunnen vertalen. Ook als je schriftelijk kan vertalen (bv. ondertitels), horen we je graag! Frans/Nederlands komt het meeste voor, maar Spaans en andere Europese talen worden gezocht!


Aanbod

Wat krijg je ervoor terug?

Gratis toegang tot filmvertoningen op het festival (op vertoning van badge, enkel films met leeftijd 8+, gelieve 30 minuten op voorhand komen) en enkel buiten je werkuren. Lunch en drankje (enkel bij een hele dag vrijwilligen).

Terugbetaling vervoer buiten Brussel (enkel openbaar vervoer!)

Verzekering BA en ongevallen

Veel gelukkige kinderen en jongeren!


Solliciteren

Klinkt een (of meerdere) van deze functies als iets voor jou? Vul dan volgend formulier in en we nemen contact met je op!

Reageren voor: 31/08/2023
Solliciteren

Klinkt een (of meerdere) van deze functies als iets voor jou? Vul dan volgend formulier in en we nemen contact met je op!

Reageren voor: 31/08/2023
Categorie
Onthaal en administratie
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest