Organisatie

Het Rode Kruis Vlaanderen

Functieomschrijving

Ben je werkzoekend of student op zoek naar een eerste ervaring. Word vrijwilliger bij Rode Kruis Vlaanderen.

Elke dag helpen wij mensen. Dat doen we overal, ook in jouw buurt. Wil jij ons helpen als vrijwilliger? In bijna elke gemeente hebben we een afdeling. Jouw talenten en enthousiasme kunnen we absoluut gebruiken. Je vindt vast iets wat je graag doet. Wij geven je een goede opleiding en ondersteuning. Rode Kruis-Vlaanderen is op zoek naar verschillende vrijwilligers voor Brugfiguren en Zorgbib in Brussel.

  • Brugfiguren project ondersteunt kwetsbare kinderen bij hun schoolwerk op school, een brug tussen school en thuis. Sommige kinderen hebben het moeilijk op school en kunnen extra begeleiding goed gebruiken. Zo helpen we de kloof te verkleinen en blijft onderwijs een belangrijke hefboom zijn om kinderen betere toekomstkansen te geven. Jij biedt als brugvrijwilliger ondersteuning aan kinderen in de kleuter- of lagere school. Huiswerkhulp, klasondersteuning, taalstimulering, dit uitgebreide takenpakket schrikt je niet af. Meer zelfs: het werkt motiverend! Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Samen met een professionele kracht van de school zoek je naar de beste aanpak voor ieder kind.
  • Zorgbib is veel meer dan boeken uitlenen alleen, het is ook sociaal contact. Onze vrijwilligers springen geregeld binnen bij patiënten en bewoners. Met een kort bezoek, een babbeltje en een collectie op maat (Een boek, cd of dvd) in rusthuizen, ziekenhuizen en revalidatiecentrum.

Geinteresseerd?

Maak samen met ons de wereld een beetje mooier, volg je hart sluit je aan bij het Rode Kruis en solliciteer. Vertel meer over jezelf en motivatie. Heb je nog vragen? Informeer via brusselhoofdstad@rodekruis.be

Wanneer

Onderling af te spreken

Waar

Rode Kruis Vlaanderen - Brussel

Cellebroersstraat 16B

1000 Brussel


Profiel

Jouw profiel

  • Je bent minstens 18 jaar.
  • Je spreekt Nederlands.
  • Je woont in regio Brussel.
  • Je hebt minstens één uur per week om je in te zetten.

Aanbod

Wat we aanbieden

  • Een pak ervaring en de nodige opleidingen binnen Rode Kruis-Vlaanderen.
  • Een verzekering tijdens de activiteiten die je uitvoert binnen het kader van het Brugfigurenproject.
  • Een leuk team met een goede sfeer.
Solliciteren

brusselhoofdstad@rodekruis.be

Reageren voor: 31/12/2023
Solliciteren

brusselhoofdstad@rodekruis.be

Reageren voor: 31/12/2023
Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest