Profiel

We hebben jullie nodig !
Draag je Brosella in je hart? Steek je graag de handen uit de mouwen?

Prima! Grijp dan nu je kans om Brosella-vrijwilliger te worden!
Brosella is een bijna gratis evenement, gedragen door veel helpende handen.

Er is veel te doen… de opbouw, het begeleiden van artiesten, chauffeur spelen, de animatie voor de kids, en nog veel meer…

Samen maken we er een groot feest van!

Ken je iemand die een paar uur of een dag als vrijwilliger kan helpen?
Geweldig! Deel deze informatie meteen!

Organisatie

De Vrienden Van Brosella
Het Brosella Festival bekijkt folk en jazz bewust breed, vanuit een enthousiast Brussels en hedendaags standpunt. Iedereen is welkom op dit (bijna) gratis zomers feest onder de bomen aan de voet van het Atomium. Liefhebbers van kwalitatief hoogstaande muziek krijgt er de kans om fantastische folk en jazz te beleven in de ruimste betekenis, met ontdekkingen die verrassen en betoveren. Traditionele en frisse innovatieve stromingen vanuit allerlei culturen in de wereld mengen zich met bijdragen van gemeenschappen in de regio, het land, én Europese tradities. Maar ook nieuwsgierige mensen jong en oud die eens iets nieuws willen ervaren zijn hier van harte welkom. En kinderen krijgen op dit vrolijk evenement een ereplaats, op ‘Brosella Kids’, met kleurrijke animaties en optredens op hun maat. Brosella vernieuwt zichzelf en staat met beide voeten in de wereld. Met muziek, dichtkunst, kinderanimatie en een enthousiast team van vrijwilligers. Zo draagt het op zijn bescheiden manier bij tot een wereld die openheid promoot, inclusief en positief denken, creativiteit en eigenheid.

Aanbod

Naast een unieke leuke ervaring en een fantastische sfeer, krijg je een kleine vergoeding, drankbonnen en een ecologisch verantwoord Brosella T-shirt per dag. Zonder onze eeuwige dankbaarheid te vergeten!

En na het festival bedanken we je ook nog eens extra met een leuk vrijwilligersfeestje!

Je bent verzekerd. We sluiten twee verzekeringen af. Eentje voor burgerlijke aansprakelijkheid en een tweede die lichamelijke schade dekt, geleden door vrijwilligers bij ongevallen tijdens de uitvoering van het vrijwilligerswerk of op weg naar - en van de activiteiten.

Ook als je tijdens je periode als vrijwilliger een uitkering van de RVA ontvangt (werkzoekend, brugpensioen, TBS,...), mag je normaal gezien meewerken, zonder verlies van uitkering. Je moet wel (ruim) op voorhand toestemming vragen aan de RVA (RVA infoblad T7).

Functieomschrijving

Opbouw en Afbraak 10, 11 & 12 juli en 15, 16 & 17 juli 2019

Er is heel wat te doen. Dat gaat van elektriciteitskabels leggen over afsluitingen plaatsen tot inrichten van de artiestenruimtes. Dit is meestal fysiek wat zwaarder werk, maar geregeld zijn er ook lichtere taken. En je staat er nooit alleen voor. Er zijn ook altijd verantwoordelijken die het werk aansturen.

We doen nu meteen ook een warme oproep om mee te werken aan de afbouw, want na het festival is het natuurlijk nog niet afgelopen. Maar als we samen nog een dag of twee verder werken, laten we een mooi en net park achter.

Zaterdag en/of zondag in shifts van +/- 4 uur tussen 11:00 en 00:30

- Bar
- Restaurant artiesten & crew - bediening en afwas
- Taarten & koffie - verkoop taarten, koffie en thee
- Kassa - Verkoop toegangsbandjes of drankjetons
- Infostand - Verkoop merchandising en informatie festival
- Kids Village - animaties met kinderen en grime

De volledige dag op zaterdag én zondag.
Eén enkele dag is mogelijk, maar voor de continuïteit hebben we dit liever niet.

- Onthaal artiesten - begeleiden van één of twee groepen per dag (onthaal/begeleiden/informatie), voorbereiden en onderhoud van de loges.
- Bureau - administrative en functionele hulp en/of onthaal.
- Mobiele ploeg - een beetje van alles, helpen waar het nodig is.
- Chauffeurs - vervoer van artiesten.
- Stage crew - technische podiumploeg.
Categorie
Andere
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest