Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
GoodPlanet
GoodPlanet Belgium
inspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren, door positieve acties te ondernemen en expertise te delen. Jaarlijks bereiken onze 70 medewerkers zo meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België.
Functie
Elk jaar trekt een golf van duizenden festivalgangers over de festivalweide van Graspop Metal Meeting. Elk jaar blijven echter ook duizenden kilo’s afval achter op de wei en camping in Dessel. Graspop wil een milieubewust festival zijn, dus slaan zij de handen in elkaar met Goodplanet om die afvalstroom in te dijken.
Voor de tweede keer op rij verzorgen wij de sensibiliseringsacties op de camping Boneyard (en nu ook camping Metal Town), vanaf donderdag 21 juni tot en met maandag 25 juni. Daarom zijn wij op zoek naar een heleboel vrijwilligers die de acties dragen (25 per dag).
We geven uitdrukkelijk de voorkeur aan mensen die twee of meer dagen kunnen meedraaien - dit om de sfeer in de groep hoog te houden (zie ook inschrijvingsformulier!).
Profiel
Tijdens jouw shift schakel je de festivalmodus uit en zet je je ‘sensibiliseringsmodus’ aan. Je spreekt actief mensen aan, spoort hen aan om afval in te zamelen en deelt vuilniszakken uit op de campings OF je ontvangt volle vuilniszakken aan de inzamelstand, waar je mensen ook beloont voor hun ingeleverde vuilzak (met een gadget). Op camping Metal Town organiseren wij ook een ontbijtactie.
Aanbod
Alle vrijwilligers krijgen gratis toegang tot het festival, maaltijden en drankjes. Gratis overnachting op de crewcamping hoort ook bij het pakket voor zij die drie dagen of meer meehelpen. Gratis parking is ook mogelijk (indien de rit wordt georganiseerd als carpooling, wij hebben slechts een beperkt aantal plaatsen!).
Solliciteren
Contactpersoon: Jasmien Vandermeeren
Reageren voor: 20/05/2018

Hoe kan je vrijwilliger worden? Door eerst bij jezelf na te gaan of je écht twee of meer dagen wil werken op een festival en of jij de geknipte persoon bent om festivalgangers op hun verantwoordelijkheid aan te spreken. Vul na deze denkoefening het inschrijvingsformulier in op goo.gl/rcmWtr Alle mensen die zich aanmelden, zullen een vrijwilligerscontract moeten ondertekenen voor 25 mei. Iedereen wordt gescreend door de politie en definitief ingevoerd in het online crewregistratiesysteem. Mensen die dus naderhand nog AFHAKEN brengen ons ernstig in de problemen - want wij kunnen géén nieuwe vrijwilligers aanmelden wanneer er mensen last-minute wegvallen.