Profiel

Voor Kunstfabriek zoeken we mensen die graag kunst maken met kinderen.
Een artistieke opleiding is absoluut geen must, maar als je ervaring hebt in het werken met bepaalde technieken of in bepaalde disciplines, ... zetten we dat graag in.
Er wordt veel beeldend gewerkt, maar ook ervaring in muziek, theater, dans kan van pas komen.
Het kunnen werken met camera's, fototoestellen, computerprogramma's als garageband, photoshop, ... kunnen handig zijn.
Je hoeft geen specifieke ervaring te hebben in het werken met kinderen, maar een opleiding of ervaring is mooi meegenomen.
Verder verwachten we dat je flexibel bent, graag de handen uit de mouwen steekt, positief ingesteld bent en vooral veel goesting hebt.

Organisatie

das Kunst
das Kunst leert kinderen en jongeren kijken naar en nadenken over hun stedelijke omgeving in verandering en hierbij hun verbeeldingskracht te gebruiken en te uiten. das Kunst hanteert hierbij diverse kunsttalen. We maken samen met de kinderen en jongeren een creatief en artistiek verhaal gelinkt aan hun leven in de stad. De artistieke begeleiders ondersteunen de kinderen en jongeren om, in diezelfde omgeving, dat verhaal zichtbaar te maken.

Aanbod

Een zotte ervaring in het werken met kinderen en kunst.
Professionele ondersteuning van kunstenaars
Een vrijwilligersvergoeding van 25 euro per dag
Gratis lunch

Functieomschrijving

das Kunst zoekt artistiek vrijwilligers voor de Kunstfabriek.
Kunstfabriek is een werkplek voor speelse uitspattingen en artistiek experiment
Een week lang samen kunst maken, dat is waar Kunstfabriek voor staat. Tijdens de schoolvakanties staan verschillende jonge kunstenaars en een team doorwinterde vrijwilligers een hele week klaar met een grote gereedschapskist, een heleboel materiaal en een hoofd vol maffe ideeën om kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar een onvergetelijke ervaring te bezorgen.
Je kiest zelf of je meewerkt in Antwerpen, Gent of Kortrijk. Als vrijwilliger draai je een hele of een halve week mee (van 8u30 tot 17u)
Concreet zoeken we vrijwilligers voor de zomer van 2019:
1 - 5 juli
8 - 12 juli
19 - 23 aug
26 - 30 aug
Categorie
Artistiek
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Andere