Organisatie

Fairfin

Brussel

Functieomschrijving

Wil je de handen uit de mouwen steken voor het klimaat? FairFin zoekt vrijwilligers om samen actie te voeren in België tijdens COP27.

Het financieel systeem is te belangrijk voor mens en planeet om in handen te laten van privé-bankiers. Om de spelregels van onderuit te veranderen voert FairFin onderzoek en campagnes. En jij kan ons daarbij helpen.

Terwijl we deze zomer nieuwe hitterecords bereikten, stroomt er nog steeds geld naar fossiele brandstoffen die de klimaatcrisis enkel maar erger maken. Hoog tijd voor een campagne om de geldstromen naar de fossiele sector aan banden te leggen.

Daarom bereidt FairFin zich voor op de COP27. Vorig jaar kaapten de banken het debat op de klimaattop: zij claimden het klimaat te zullen redden, maar namen geen enkel concreet engagement op om minder fossiel te financieren. Ondertussen bleven de overheden stilzwijgend aan de zijlijn staan.

Dat willen we dit jaar anders. FairFin organiseert een actie in België tijdens de COP in november. Wij roepen de overheid op om het roer weer in handen te nemen. Zij moeten de ambitie van 1.5°C opwarming omzetten in de praktijk en dat betekent dat er geen investeringen naar nieuwe fossiele infrastructuur mogen gaan.


Profiel

Iedereen is welkom!

Aanbod

Heb jij zin om mee je handen uit de mouwen te steken voor het klimaat? We zoeken nog mensen om:

  • mee te brainstormen over de actie

  • de actie mee voor te bereiden

  • deel te nemen aan de actie

  • beeldmateriaal te maken

Categorie
Andere
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest