Profiel

Voor Buren bij kunstenaars zijn we op zoek naar enkele gemotiveerde vrijwilligers die tijdens het weekend van Buren bij kunstenaars, op 19, 20 en 21 oktober enquêtes afnemen van bezoekers van het evenement.

Zeg jij ja op alle onderstaande vragen? Dan ben jij onze man/vrouw!

* Spreek jij graag mensen aan om een kort praatje te slaan?
* Ben jij vrij op 19, 20 en/of 21 oktober?
* Ben je vrij op 18 oktober voor een algemene briefing bij Kunstwerkt op de Bijlokesite in Gent? (eventueel kunnen we die dag ook afspreken in een West-Vlaamse stad dichterbij je huis, afhankelijk van de groep vrijwilligers)
* Zie je het zitten om in dat weekend in West-Vlaanderen Buren bij kunstenaars te bezoeken? Je bezoekt een stad/gemeente die je met de trein/fiets/te voet kan bereiken.
* Heb je zelf een tablet? Wij zorgen voor een enquête in de vorm van een Google Forms waarmee je makkelijk snel ter plekke de vragen kan aflezen en antwoorden invoeren. We leggen je de werking uit op 18 oktober.

Organisatie

Kunstwerkt

Aanbod

Wij bieden;
* Een vrijwilligersvergoeding (30 euro/dag)
* Fantastische ontmoetingen met kunstenaars en bezoekers in kunstenaarsateliers
* Een onvergetelijke ervaring bij een groots open atelierweekend

Functieomschrijving

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018 zetten kunstenaars in heel West-Vlaanderen de deuren van hun ateliers open voor het grote publiek tijdens Buren bij kunstenaars. Meer dan 2700 beeldhouwers, schilders, keramiekkunstenaars, tekenaars, glaskunstenaars, fotografen en andere beeldend kunstenaars nemen deel. Heel wat van deze kunstenaars tonen niet alleen hun werk maar zetten ook hun ateliers open voor bezoek. Ook heel wat collectieven, zoals academies, kunstkringen, verenigingen en woonzorgcentra, laten hun atelierwerking zien.

Buren bij kunstenaars is ondertussen al aan de 15de editie toe en wordt vanaf dit jaar georganiseerd door Kunstwerkt. Kunstwerkt wil beoefenaars van beeldende kunst ondersteunen met een pittig aanbod aan vormingen, projecten en publicaties. Maar ook wie niet vertrouwd is met beeldende kunst is meer dan welkom. We organiseren sinds enkele jaren festivals rond beeldende kunstdisciplines. Zo zette het tekenfestival Drawing Days al vijf jaar op rij duizenden mensen aan het tekenen en staat tijdens drukdrukdruk grafiek volop in de kijker. Je vindt ons volledige aanbod op www.kunstwerkt.be
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
West-Vlaanderen