Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
FedOS vzw
FedOS vzw is een onafhankelijke sociaal-culturele vereniging met lidafdelingen over heel Vlaanderen en Brussel. Deze lidafdelingen zijn volledig autonoom en FedOS ondersteunt hen als koepelvereniging. Tevens organiseren wij allerlei acties en projecten ter bevordering van de participatie van ouderen op sociaal-cultureel vlak. FedOS vzw is onafhankelijk van elke filosofische overtuiging en/of politieke strekking. Wij zijn erkend door het Ministerie van Cultuur binnen het decreet betreffende het sociaal-cultureel volwassenenwerk.

Vanaf september 2019 start FedOS met een nieuw project: 'Vier het leven', gebaseerd op het gelijknamige project dat in Nederland al bijna 15 jaar met veel succes bestaat.
Functie
Als vrijwilliger maak je culturele uitstappen met ouderen (75+) die niet meer alleen kunnen, willen of durven gaan.
Profiel
Je hebt een hart voor ouderen én voor cultuur. Je bent flexibel inzetbaar, je woont in Gent en bent in het bezit van een 5-deurs auto. Je vindt het leuk om ouderen een gezellige avond uit te bezorgen en alle praktische zorgen voor hen weg te nemen.
We zoeken vrijwilligers in de leeftijd van 18-75 jaar.
Aanbod
'Vier het leven' organiseert theater-, film-, musea- en concertbezoeken in Gent, voor ouderen (75+) die niet meer alleen kunnen, willen of durven gaan. Zij worden van deur tot deur begeleid door een gastvrouw of gastheer om zo samen van cultuur te genieten.

Aan elk groepje van drie deelnemers koppelen wij één van onze vrijwilligers die op die datum beschikbaar is om met de ouderen uit te gaan. De vrijwilliger haalt de deelnemers thuis op, geniet samen met hen van de voorstelling of activiteit en brengt hen na afloop ook weer thuis.

Als vrijwilliger kun jij gratis mee: wij betalen jouw ticket en drankjes.

Wij regelen ook alle praktische zaken, zoals de reservering van de tickets en de indeling van de gasten en vrijwilligers. Wij bezorgen jou per uitstap alle praktische informatie over de activiteit, deelnemers, locatie en bereikbaarheid. Wij zorgen ook voor een goede omkadering, met interactieve vormingsdagen voor onze vrijwilligers.

Het project start vanaf september 2019 in Gent. De volgende cultuurhuizen en organisaties hebben hun medewerking al toegezegd: NTGent, Muziekcentrum De Bijloke, Kunstencentrum Vooruit, Sphinx Cinema, Compagnie Cecilia en Vormingsplus Gent-Eeklo. Op termijn willen wij dit aanbod uitbreiden naar alle cultuurhuizen en musea van Gent.

Vier het Leven is een initiatief van de non-profitorganisatie FedOS vzw: www.fedos.be
Het is gebaseerd op het gelijknamige project dat in Nederland al bijna 15 jaar met veel succes bestaat: www.4hetleven.nl
Solliciteren
Contactpersoon: Eric Gijssen
Reageren voor: 31/12/2019

Wil je solliciteren? Of heb je nog vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak voor een informeel kennismakingsgesprek: ericgijssen@fedos.be