Profiel

Een opleiding kunstwetenschappen, archeologie, conservatie-restauratie, archivistiek, erfgoedstudies … of ervaring met depotwerking en collectieregistratie zijn een pluspunt, maar geen must. Het is vooral van belang om nauwkeurig, gestructureerd en efficiënt te werk te gaan en je op korte tijd in te werken.
Je kan je wekelijks vrijmaken op woensdag en/of donderdag.

Organisatie

Speelgoedmuseum
Het Speelgoedmuseum in Mechelen bewaart en ontsluit één van de meest uitgebreide speelgoedcollecties in Europa. Je ontdekt er spel en speelgoed van de middeleeuwen tot vandaag, waarmee in ons land werd en wordt gespeeld. Dankzij het unieke karakter en het toegankelijke thema spreekt het museum jong én oud aan. Museumbezoekers van alle leeftijden worden aangezet tot speldeelname en kennisdeling tussen verschillende generaties onderling.

Aanbod

Je komt terecht in een dynamisch team. Het is de ideale gelegenheid om ervaring op te doen binnen de culturele sector.
We zorgen voor de vergoeding van je transportkosten en een jaarabonnement voor het Speelgoedmuseum (geldig voor 4 personen).

Functieomschrijving

In het depot sorteer je binnen een bepaalde deelcollectie (vb. poppen en toebehoren, miniatuurvoertuigen, gezelschapsspellen …) collectiestukken volgens soort, materiaal en formaat. Dit om de verpakking van de collectiestukken in 2020 zo optimaal mogelijk te laten verlopen en eventuele dubbele exemplaren in de collectie op te sporen.
Tijdens deze reorganisatie noteer en controleer je gegevens die nadien in het collectieregistratiesysteem (Adlib) worden ingevoerd.
Categorie
Andere
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen