Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
Speelgoedmuseum
Het Speelgoedmuseum in Mechelen bewaart en ontsluit één van de meest uitgebreide speelgoedcollecties in Europa. Je ontdekt er spel en speelgoed van de middeleeuwen tot vandaag, waarmee in ons land werd en wordt gespeeld. Dankzij het unieke karakter en het toegankelijke thema spreekt het museum jong én oud aan. Museumbezoekers van alle leeftijden worden aangezet tot speldeelname en kennisdeling tussen verschillende generaties onderling.
Functie
In het depot sorteer je binnen een bepaalde deelcollectie (vb. poppen en toebehoren, miniatuurvoertuigen, gezelschapsspellen …) collectiestukken volgens soort, materiaal en formaat. Dit om de verpakking van de collectiestukken in 2020 zo optimaal mogelijk te laten verlopen en eventuele dubbele exemplaren in de collectie op te sporen.
Tijdens deze reorganisatie noteer en controleer je gegevens die nadien in het collectieregistratiesysteem (Adlib) worden ingevoerd.
Profiel
Een opleiding kunstwetenschappen, archeologie, conservatie-restauratie, archivistiek, erfgoedstudies … of ervaring met depotwerking en collectieregistratie zijn een pluspunt, maar geen must. Het is vooral van belang om nauwkeurig, gestructureerd en efficiënt te werk te gaan en je op korte tijd in te werken.
Je kan je wekelijks vrijmaken op woensdag en/of donderdag.
Aanbod
Je komt terecht in een dynamisch team. Het is de ideale gelegenheid om ervaring op te doen binnen de culturele sector.
We zorgen voor de vergoeding van je transportkosten en een jaarabonnement voor het Speelgoedmuseum (geldig voor 4 personen).
Solliciteren
Contactpersoon: Vanessa De Geest
Reageren voor: 31/12/2019

Heb je interesse in de spel- en speelgoedcultuur of ben je gepassioneerd door een specifieke deelcollectie? Ben je enthousiast en heb je energie om mee je schouders te zetten onder deze reorganisatie? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar conservatie@speelgoedmuseum.be. Vanessa De Geest – conservator Speelgoedmuseum Mechelen vzw Nekkerspoelstraat 21 2800 Mechelen 015 55 70 75