Profiel

 • Je bent opgeleid als architect/ontwerper/stedenbouwkundige/interieurarchitect en/of je hebt een aantoonbare kennis/ervaring van de architectuursector en de architectuurcultuur in Vlaanderen en Brussel.
 • Je bent steeds alert voor nieuwe ontwikkelingen in het architectuurdebat en je kan deze in kaart brengen.
 • Je bent organisatorisch sterk, stelt een eigen planning op en werkt deze resultaatgericht af.
 • Je kan een projectbegroting opmaken en deze communiceren.
 • Je schrijft vlot en zelfstandig en je kan teksten redactioneel te bewerken tot publieksvriendelijke communicatie.
 • Je kan je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands en het Engels. Meertaligheid is een pluspunt.
 • Je bent een uitgesproken teamspeler, je kan gezond omgaan met stress en je stelt je flexibel op.
 • Je handelt vanuit een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je kan minstens 3 jaar professionele ervaring in een relevante werkcontext voorleggen.

Organisatie

Vlaams Architectuurinstituut

Het Vlaams Architectuurinstituut staat open voor het talent van iedereen. We hechten een groot belang aan diversiteit en verwelkomen daarom graag sollicitaties van mensen die nu ondervertegenwoordigd zijn in de werking van het instituut.

Het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) is het sectorinstituut voor de architectuur in Vlaanderen. Het VAi heeft als opdracht om een breed publiek te sensibiliseren voor het belang van een goede leefomgeving, om het maatschappelijke debat over het ontwerp van gebouwen en steden te stimuleren en om kennis over architectuur te verspreiden. Vanuit onze thuisbasis in deSingel Internationale Kunstcampus ontwikkelt het Vlaams Architectuurinstituut een brede publiekswerking met tentoonstellingen, lezingenprogramma’s en debatten. Tweejaarlijks organiseert het Vlaams Architectuurinstituut het Festival van de architectuur in Vlaanderen. Het Vlaams Architectuurinstituut beheert een rijke en waardevolle collectie architectuurarchieven die voortdurend aangroeit. Het verbinden van heden, verleden en toekomst van de architectuur is een belangrijk inhoudelijk aandachtspunt in de werking.

Het Vlaams Architectuurinstituut ontwikkelt internationale programma’s voor architecten uit Vlaanderen en Brussel, waaronder de Architectuurbiënnale in Venetië. Het instituut is ingebed in een internationaal netwerk van architectuurmusea.

Aanbod

Je bent welkom vanaf september 2020. We bieden een loon conform de barema’s in de socioculturele sector (PC 329.01). Je ontvangt gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.

Functieomschrijving

Voor de realisatie van tentoonstellingen, publicaties en publieksgerichte activiteiten zoeken we een voltijdse inhoudelijk en operationeel coördinator tentoonstellingen en publicaties.


 • In overleg met de directie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de curatoriële lijn, organisatie en uitvoering van tentoonstellingen, publicaties en andere publieksevenementen.
 • Voor de aan jou toegewezen projecten ben je het aanspreekpunt voor interne en externe medewerkers en partners.
 • Je coördineert de productie van deze projecten en de hieraan gerelateerde activiteiten zelfstandig.
 • Je volgt nieuwe ontwikkelingen in het internationale architectuurdebat en kan deze vertalen naar zowel de beroepsgemeenschap als een cultureel geïnteresseerd publiek.
 • Je houdt contact met ontwerpers en organisaties binnen de architectuur- en cultuursector.
 • Je schrijft vlot teksten voor dossiers, tentoonstellingsgidsen, publicaties en promotionele media.
 • Je ontwikkelt publicatieprojecten en voert deze uit en rapporteert over de inhoudelijke en zakelijke vooruitgang van projecten.
 • Je volgt de opbouw van tentoonstellingen op in een nauwe samenwerking met de technische staf van deSingel.
Solliciteren

Stuur voor 20/08/2020 je CV met een motivatiebrief van maximum 2 pagina’s per mail naar info@vai.be. In deze brief geef je aan welke inhoudelijke visie je voor de publieksprojecten van het Vlaams Architectuurinstituut wil ontwikkelen. Na screening van de cv's ontvangen de kandidaten een opdracht ter voorbereiding van een gesprek.

Meer informatie nodig? Stuur een e-mail naar info@vai.be

Reageren voor: 20/08/2020
Solliciteren

Stuur voor 20/08/2020 je CV met een motivatiebrief van maximum 2 pagina’s per mail naar info@vai.be. In deze brief geef je aan welke inhoudelijke visie je voor de publieksprojecten van het Vlaams Architectuurinstituut wil ontwikkelen. Na screening van de cv's ontvangen de kandidaten een opdracht ter voorbereiding van een gesprek.

Meer informatie nodig? Stuur een e-mail naar info@vai.be

Reageren voor: 20/08/2020
Categorie
Artistiek
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen