Deeltijds Vast


Organisatie
De Vaartkapoen
De Vaartkapoen, of kortweg VK, is een experimenteel gemeenschapscentrum en muziekclub in hartje Molenbeek. De VK focust op vijf pijlers: muziek (podium & talentontwikkeling), cultuurparticipatie, educatie, maatschappij en vrijwilligers. De VK staat voor grote uitdagingen. In 2021 openen we deuren van De Nieuwe VK, waar zowel concertzaal als atelier- en leslokalen een grondige facelift krijgen. Daarbovenop geeft het co-creatieproject VK Yallah samen met de buurt, de nieuwe tuin, groene as, nieuwe labo-hangar en het nieuw ontmoetingscafé vorm. Vanaf september 2019 worden we twee seizoenen lang nomadisch en verspreiden we ons over de stad. Eens terug open, profileert De VK zich als één huis met een straffe meervoudige Molenbeekse/Brusselse identiteit.
VK concerts promoot de alternatieve en urban muziek scene. Onze stijl is cutting edge, rauw en energiek. Onze zaal staat garant voor feest en topakoestiek bij live performances. We geven professionele podium- en ontwikkelingskansen aan jong, aanstormend, lokaal talent. We zijn verbinder tussen informele en professionele netwerken; verbinden zowel de informele artistieke broedplaatsen met de grotere cultuurhuizen en kunstinstellingen als een lokaal socio-cultureel netwerk en publiek met een hoogstaand internationaal aanbod. Brussel en haar bewoners zijn onze inspiratie.
Functie
Als productieverantwoordelijke sta je in voor de organisatorische uitwerking en opvolging van onze concerten, schoolvoorstellingen, zaalhuren en evenementen in de publieke ruimte. Je maakt deel uit van een tof team van 30 personeelsleden en een 70 tal vrijwilligers.

Takenpakket

- Je bent productiemanager van de concertwerking van de VK
o Je contacteert artiesten en/of organisatoren en maakt duidelijke afspraken.
o Je voorziet alle benodigdheden en maakt een duidelijke planning en afsprakenkader
o Tijdens het concert ben je het aanspreekpunt en de eindverantwoordelijke voor team, vrijwilligers en artiesten op vlak van techniek en productie.
o Je stuurt vrijwilligers en andere medewerkers aan.
o Je onderhoudt goede contacten met onze buren.
- Je bent productieverantwoordelijke voor alle grote activiteiten van heel de VK
o Je plant en leidt de maandelijkse productievergaderingen
o Je screent de activiteiten technisch, zorgt voor het materiaal en de technische uitwerking samen met de techniekers
o Je optimaliseert planningssoftware voor De VK en geeft collega’s de nodige tools om hun activiteiten op productioneel vlak vlot te laten verlopen.
Profiel
- Je bent een organisatorische duizendpoot
- Je beschikt over de nodige people skills om een team te motiveren en mensen te responsabiliseren
- Je bent hands on, een échte fixer
- Je bent een stressbestendige decision maker
- Je bent liefst drietalig: Nederlands, Frans en Engels
- Je beschikt over de nodige computer skills en kan overweg met planningssoftware
- Kennis van podiumtechniek is een groot pluspunt
- Kennis van het muzieklandschap is een extra pluspunt
- Je hebt voeling met de Brusselse socio-culturele context
- Je bent super flexibel en bereid tot regelmatig avond- en weekendwerk, dat gecompenseerd wordt met extra vakantiedagen tijdens de zomermaanden.
- Idealiter beschik je over een rijbewijs B.
Aanbod
Een halftijdse, uitdagende job van onbepaalde duur (met mogelijke uitbreiding op termijn) binnen een hecht en geëngageerd team, in een huis in volle transitie in Molenbeek. Het loon is conform de geldende barema’s PC 329 (niveau B1c), met 35 dagen vakantieregeling op jaarbasis (VTE).
Solliciteren
Contactpersoon: Yannick Bochem
Reageren voor: 18/02/2018

Stuur je CV en motivatiebrief ten laatste op zondag 18 februari 2018 naar: yannick.bochem@vgc.be. Indien je vragen hebt, kan je contact opnemen met Yannick Bochem T. 02 413.04.30 / 0476 83 07 45. De gesprekken gaan door op woensdag 21 februari 2018. Indiensttreding op 1 maart 2018. Check us out: www.vaartkapoen.be / www.vkconcerts.be