Profiel

Jij bent


 • Een sprokkelaar, met een zesde zintuig voor sterke verhalen
 • Iemand die deadlines met de nodige eerbied benadert
 • Iemand met voeling voor mensen en een doordacht interviewer
 • Student journalistiek of communicatie of je koestert ambitie in die richting
 • Een zelfstandige teamspeler die initiatief neemt en de nodige assertiviteit aan de dag legt
 • Iemand met een vlotte pen en/of een scherp oog voor (bewegend) beeld

Organisatie

Pulse Transitienetwerk

Pulse, wat?

Pulse Transitienetwerk Cultuur, Jeugd en Media gelooft dat cultuur een motor kan zijn voor de transitie naar een sociaal-rechtvaardige en duurzame samenleving. Het verbindt een 1000-tal culturele, jeugd- en media-organisaties en individuen die experimenteren met duurzame alternatieven voor ons huidige samenlevingsmodel. Om onze werking nog te versterken en de transitie te versnellen zijn we op zoek naar vrijwilligers die mee willen bouwen aan ons nobel doel.
Meer info: https://www.pulsenetwerk.be/

Verandering bekomen we samen door elkaar te inspireren. Door ideeën, verhalen en goede praktijken in ons netwerk en daarbuiten te delen proberen we de vlam aan te wakkeren en door te geven. De verhalen krijgen o.a. een plaats op onze website en zijn vaak zeer uiteenlopend: van lokale ruilhandel tot circusartiesten, van bomen voor veerkracht tot een muziekclub die zorgzaam omgaat met de ecologische voetafdruk.

Aanbod

Wij bieden


 • Een warme ontvangst, inclusief begeleiding, in een TopTeam met gemotiveerde en gedreven vrijwilligers die ieder op hun manier bezig zijn met de transitie naar een duurzame en sociaal-rechtvaardige samenleving.
 • Maar zeker ook: een omgeving waarin experiment aangemoedigd en verbeelding beloond wordt.
 • Toegang tot een schat aan kennis over duurzaamheid in al haar facetten binnen 5 diverse sectoren (sociaal-cultureel, erfgoed, media, jeugd en kunsten).
 • De mogelijkheid om op plekken te komen waar je anders nooit zou belanden en transitionista’s, kleine en grote wereldverbeteraars, van alle pluimage te ontmoeten.
 • En natuurlijk een onkosten en vrijwilligersvergoeding.

Functieomschrijving

Wat ga jij doen?


We zoeken vrijwilligers die in overleg met ons inspirerende verhalen sprokkelen en in beeld of op papier brengen. Concreter? Een aantal van de taken kunnen o.a. zijn: op locatie gaan binnen ons netwerk of bij aanverwanten, interviews, artikels en/of reportages maken (kan ook digitaal), sfeerbeelden nemen voor de website, enzovoort.


Tijdens een eerste verkennend gesprek stemmen we onze wensen en noden op elkaar af. We laten daarbij voldoende ruimte voor experiment en stellen een pakket samen op maat van jouw vaardigheden.Solliciteren

Heb je prangende vragen, opmerkingen of bezorgdheden? Barst je nu al van originele ideeën? Of ben je gewoon benieuwd? Contacteer ruben@pulsenetwerk.be en stel jezelf kort voor. Daarna plannen we een (video)gesprek in om elkaar en elkaars verwachtingen wat beter te leren kennen.

Reageren voor: 30/09/2020
Solliciteren

Heb je prangende vragen, opmerkingen of bezorgdheden? Barst je nu al van originele ideeën? Of ben je gewoon benieuwd? Contacteer ruben@pulsenetwerk.be en stel jezelf kort voor. Daarna plannen we een (video)gesprek in om elkaar en elkaars verwachtingen wat beter te leren kennen.

Reageren voor: 30/09/2020
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest