Profiel

Zeno X Gallery heropent definitief de voormalige galerieruimte op het Zuid in Antwerpen. We zijn op zoek naar een gemotiveerde medewerker die instaat voor de dagelijkse werking van deze ruimte. Daarnaast zet je samen met je collega’s de communicatiestrategie van de galerij uit en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan.


 • Je hebt een masterdiploma. Een masterdiploma kunstwetenschappen is een meerwaarde. Relevante ervaring in de kunstensector en/of in communicatie zijn een pluspunt.

 • Je bent gepassioneerd door hedendaagse kunst en bent gedreven om de in de kunstensector aan de slag te gaan.

 • Je bent vertrouwd met de nieuwe informatie- en communicatietechnologieën.

 • Je hebt een vlotte pen en een grote taalgevoeligheid.
 • Je bent in staat om efficiënt te multitasken. Aandacht voor detail, uitstekende communicatie en probleemoplossende vaardigheden zijn vereist. Je hebt een hands-on mentaliteit.

 • Je gaat op een discrete manier om met vertrouwelijke informatie.
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands, Engels als Frans.

 • IT-kennis (Mac OS X, MS Office). Ervaring met File Maker of een vergelijkbaar kunstdatabanksysteem is een pluspunt.

 • Je werkt van dinsdag tot zaterdag en je bent beschikbaar voor de opbouw van de tentoonstellingen, vernissages en andere evenementen. Deze kunnen plaatsvinden in het weekend of buiten de vaste uren.

Organisatie

Zeno X Gallery

Zeno X Gallery is een internationaal gerenommeerde galerij voor hedendaagse kunst die in 1981 werd opgericht door Frank en Eliane Demaegd op het Zuid in Antwerpen. In totaal representeert Zeno X Gallery een dertigtal kunstenaars zoals Luc Tuymans, Marlene Dumas, Anne-Mie Van Kerckhoven, Mark Manders, en andere. De galerij ondersteunt de kunstenaars en biedt hen een internationaal platform aan via tentoonstellingen en internationale kunstbeurzen.In 2002 opende Zeno X Gallery een tweede ruimte in Borgerhout. Dit leidde in 2012 tot de definitieve verhuis van het Zuid naar Borgerhout. Vorig jaar werd de oorspronkelijke galerieruimte opnieuw in gebruik genomen, waardoor de galerij nu over twee expositieruimtes in de stad beschikt.

Aanbod

Een uitdagende functie met volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen binnen een internationaal gerenommeerde galerij met een gemotiveerd en dynamisch team. Deze functie wordt bezoldigd overeenkomstig je werkervaring.

Functieomschrijving

 • Als galerijmedewerker van Zeno X Gallery Antwerp South sta je in de eerste plaats in voor de dagelijkse werking van de ruimte. Je opent en sluit de galerij en zorgt ervoor dat alles operationeel is. Je ontvangt bezoekers, geeft informatie over de tentoonstelling en beantwoordt vragen over de kunstwerken en programmering. Je onderhoudt goede relaties met de verzamelaars en verzorgt de verkoop. Je helpt bij de voorbereidingen, opbouw en opvolging van de tentoonstellingen.

 • Samen met je collega’s zet je de communicatiestrategie van de galerij uit. Je houdt de planning in de gaten en stuurt je collega’s aan wanneer nodig.
  Je onderhoudt persrelaties en coördineert de persberichten en periodieke nieuwbrieven.
  Je beheert de sociale mediakanalen en zorgt mee voor content.
  Je levert inhoud aan om de website up-to-date te houden.
  Je creëert multimedia inhoud voor deze kanalen, zelf of in samenwerking met externe partners.
  Je actualiseert de online platformen en agenda’s.
  Je bekijkt met onze externe PR adviseur welke advertentiecampagnes in aanmerking komen voor de galerij en volgt deze verder op.

 • Je verwerft een grondige kennis van de praktijken van de kunstenaars van de galerij in samenwerking met de artist liaisons. Je zorgt ervoor dat de kunstenaarsdossiers up-to-date zijn.

 • Je assisteert bij galerie-openingen en je helpt bij het organiseren van de vernissages van de tentoonstellingen en gerelateerde evenementen. Je bent bereid om deel te nemen aan (internationale) kunstbeurzen.

 • Je staat in voor administratieve ondersteuning om de dagelijkse werking te garanderen.
Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en CV voor 16 mei 2021 per e-mail naar: jobs@zeno-x.com
.
Alleen gekwalificeerde kandidaten worden gecontacteerd. Gelieve ons niet telefonisch te contacteren.

Reageren voor: 16/05/2021
Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en CV voor 16 mei 2021 per e-mail naar: jobs@zeno-x.com
.
Alleen gekwalificeerde kandidaten worden gecontacteerd. Gelieve ons niet telefonisch te contacteren.

Reageren voor: 16/05/2021
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen